У РФ та Криму окупанти проведуть чергові судилища стосовно кримських татар

У РФ та Криму окупанти проведуть чергові судилища стосовно кримських татар

Укрінформ
У РФ і на території тимчасово окупованого Криму у середу відбудуться 3 судові засідання щодо незаконно затриманих громадян України.

Про це у Телеграмі повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, передає Укрінформ.       

“Сьогодні у підконтрольному РФ так званому Київському районному суді міста Сімферополя в тимчасово окупованому Криму відбудеться судове засідання стосовно Енвера Худайбердієва, якому інкримінують адміністративне правопорушення, передбачене ст.20.6.1 КоАП РФ “невиконання правил поведінки при надзвичайній ситуації чи загрозі її виникнення”, - зазначила омбудсмен.

За її словами, у Південному окружному військовому суді в Ростові-на-Дону відбудуться два судові засідання у «справі Хізб ут-Тахрір». Під час засідання щодо учасників так званої «другої сімферопольської групи»: Акіма Бекірова, Сейтвелі Сейтабдієва, Рустема Сейтхалілова, Руслана Сулейманова та Асана Янікова - планується розгляд справи по суті.

Читайте також: «Бахчисарайська справа»: суд у Росії долучив відео захисту, що суперечать свідченням ФСБ

На засіданні щодо учасників так званої «білгородської групи» очікується надання доказів сторони обвинувачення у справі Азамата Еюпова. Як уточнила Денісова, Еюпов брав участь у протестній акції кримських татар у Москві у липні 2019 року, а також відвідував судові засідання у політично мотивованих кримінальних та адміністративних справах, і брав участь у флешмобах, організованих Кримською солідарністю.

Обмудсмен закликала генерального консула України в Ростові-на-Дону Тараса Малишевського та міжнародні правозахисні організації відвідати незаконні судилища для недопущення порушення прав незаконно утримуваних українців, а також для сприяння забезпеченню права на захист і справедливий суд.

Читайте також: Денісова закликала міжнародні правозахисні організації відвідати суди над кримськими татарами

Як повідомлялося, за даними омбудсмена, за політично та релігійно-вмотивованими звинуваченнями 121 громадянин України перебуває в ув’язненні в тимчасово окупованому Криму та у РФ, зокрема 86 кримських татар, 71 особу засуджено на тривалі терміни.

У незаконному ув’язненні на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей перебуває 296 громадян України, з них 252 цивільні особи (у тому числі 4 волонтери) і 44 військовослужбовці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-