Кримському активісту Завуру Абдуллаєву продовжили арешт на чотири місяці

Кримському активісту Завуру Абдуллаєву продовжили арешт на чотири місяці

Укрінформ
«Суд» в окупованому Криму продовжив арешт активісту Завуру Абдуллаєву до 11 січня 2022 року, засідання відбулося без участі преси.

Про це повідомляє «Кримська солідарність», передає Укрінформ.

«Ленінський районний суд Севастополя залишив Завура Абдуллаєва в СІЗО до 11 січня 2022 року», - йдеться в повідомленні з посиланням на адвоката Олексія Ладіна.

За його словами, «суд» перешкоджав перебуванню слухачів у залі, його клопотання про присутність журналіста було відхилено.

У ході засідання сторона обвинувачення традиційно для таких кримінальних справ, які фабрикуються за статтею 205.5 КК РФ (Участь у діяльності терористичної організації), наголосила, що підсудного потрібно залишити під вартою, оскільки він «може загрожувати свідкам, а також сховатися, бо є громадянином України».

Читайте також: Росія грубо порушує права людини у Криму: Джапарова в ООН зачитала спільну заяву 40 країн

Зазначається, що на засіданні була озвучена характеристика на Завура Абдуллаєва, яку дав дільничний інспектор поліції. Відповідно до неї, активіст не помічений у вживанні алкоголю, наркотиків, у спілкуванні з особами схильними скоювати злочини, не притягувався ні до кримінальної, ні до адміністративної відповідальності.

У підсумку «суд», вислухавши сторони, ухвалив залишити Завура Абдуллаєва в СІЗО до 11 січня.

Читайте також: Денісова закликала міжнародні правозахисні організації відвідати суди над кримськими татарами

Як повідомлялося, 18 серпня Ленінський райсуд Севастополя заарештував на 1 місяць і 25 діб активіста Завура Абдуллаєва, затриманого 17 серпня. Йому закидають статтю 205.5 КК РФ (Участь у діяльності терористичної організації).

Абдуллаєв має хронічні захворювання - гіпертонію і цукровий діабет. За словами адвоката, в умовах сімферопольського СІЗО він зазнає тортур.

Фото: facebook.com/crimeansolidarity

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-