Джелялову у кримському СІЗО не передають адресовані йому листи - адвокат

Джелялову у кримському СІЗО не передають адресовані йому листи - адвокат

Укрінформ
Адвокат Микола Полозов зустрівся зі своїм підзахисним Наріманом Джеляловим, якого як і раніше тримають у спецблоці у повній ізоляції і він не може отримувати адресовані йому листи.

Про це Полозов написав у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Нарімана так само тримають на спецблоці у камері зі ще одним арештантом. Адміністрація СІЗО досі не обладнала камеру холодильником і телевізором. Тому ніякі новини із зовнішнього світу Наріману не надходять. Також не надходять йому листи, хоча багато людей йому пишуть, у тому числі через електронну систему «Зонателеком», - повідомив Полозов.

Причому, зазначив він, його сусіду по камері такі листи приносять регулярно.

Адвокат припустив, що стосовно Джелялова «йде спеціальне уповільнення роботи цензорів, щоб зовсім відрізати його від новин з волі».

Крім того, Джелялову закрито доступ для замовлення книг у тюремній бібліотеці і продуктів - у тюремному «кіоску».

Проте, зазначив адвокат, його підзахисний читає книги, які є в його розпорядженні, і намагається підтримувати себе в нормальній фізичній формі, примудряючись «в прогулянковому дворику 4х2 метри човниковим способом пробігати кілометр».

Читайте також: Джелялов розповів про «іспити» ув’язнення, подякував Зеленському та Ердогану

«Настрій у Нарімана хороший, бадьорий. Він був дуже радий дізнатися, що безліч людей прийшли до суду підтримати його під час апеляції. Просив ще раз передати, щоб народ за нього не турбувався, він голову схиляти не збирається», - повідомив адвокат.

Як повідомлялося, 3 і 4 вересня у Криму силовики провели незаконні обшуки і затримали першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова, а також активістів Ельдара Одаманова, Азіза і Асана Ахтемова, Шевкета Усеінова.

6 вересня районний «суд» Сімферополя заарештував Джелялова і братів Ахтемових до 4 листопада. Одаманов і Усеінов отримали 14 і 15 діб «адміністративного арешту» відповідно, після закінчення якого були звільнені.

Нарімана Джелялова спочатку обвинуватили у пособництві у диверсії на газопроводі в селі Перевальне, а потім перекваліфікували обвинувачення на «вчинення диверсії» (частина 1 статті 281 КК РФ). Йому загрожує до 20 років позбавлення волі.

1 жовтня так званий Верховний суд Криму на закритому засіданні розглянув апеляційну скаргу на його арешт і ухвалив рішення про тримання його під вартою до 3 листопада.

Фото: Рефат Чубаров, ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-