Організація безпеки під час Кримської платформи: ЗМІ розповіли подробиці

Організація безпеки під час Кримської платформи: ЗМІ розповіли подробиці

Укрінформ
На наймасштабніший саміт в історії України – Кримську платформу - вже у понеділок приїдуть представники 44 країн світу, тож українські спецслужби "максимально мобілізовані" для запобігання можливим провокаціям з боку Росії.

Як передає Укрінформ, про це LIGA.net розповіли співрозмовники в силових органах.

"Працюємо вже кілька місяців в посиленому режимі. В останні місяці провели багато спецоперацій проти так званих тітушок – їх найчастіше наймають для організації силових акцій", – розповів один з таких співрозмовників.

Відомо, що в Україну прилетять 14 лідерів держав (10 президентів, чотири прем'єри). Приїдуть глави парламентів і 14 міністрів закордонних справ, міністри оборони, посли. Окрім українських спецслужб, які вже працюють, до Києва прибудуть особисті охоронці іноземних політиків.

Читайте також: Джапарова: Кримська платформа - сіль на рану Росії

В СБУ на умовах анонімності розповіли, що працюють в інтересах безпеки всіх гостей, які приїдуть або вже приїхали. Служба продовжує "діяти в тіні" – проводить контррозвідувальні операції та стежить за оперативною ситуацією в країні.

"Офіційно охороною всіх іноземних гостей займається Управління держохорони. Вони залучають до роботи інші правоохоронні органи, включаючи СБУ", – говорить співрозмовник.

Співрозмовник в силових структурах зазначив, що на момент проведення Кримської платформи в Україні "практично повністю паралізована діяльність будь-яких приватних парамілітарних або псевдоспортивних формувань", які традиційно наймалися Росією. Крім того, СБУ в останні місяці викрила ряд завербованих РФ агентів, які могли загрожувати безпеці учасників саміту.

Читайте також: Кримська платформа: як Кремль намагався маргіналізувати міжнародний саміт

На посилений режим переведені також поліція і Нацгвардія, які будуть частіше зустрічатися на вулицях українських міст весь найближчий святковий тиждень, поки країна буде відзначати 30-річчя незалежності.

Водночас спецслужби закликають громадян "зберігати пильність" і повідомляти про будь-які підозрілі ситуації в поліцію або СБУ.

Як повідомляв Укрінформ, Росія додала до списку осіб, які перебувають під санкціями, ще понад 70 українців. У список, зокрема, потрапили глава МЗС України Дмитро Кулеба, секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олексій Данілов.

Читайте також: Кулеба вважає санкції РФ проти нього помстою за «Кримську платформу»

Міністерство закордонних справ України висловило протест проти розширення переліку українських осіб, щодо яких уряд Російської Федерації запровадив так звані спеціальні економічні заходи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-