Австрія підтримує Кримську платформу і направить на її саміт главу МЗС

Австрія підтримує Кримську платформу і направить на її саміт главу МЗС

Ексклюзив
Укрінформ
Австрія підтримує ініціативу України зі створення Кримської платформи, чітким сигналом чого стане участь глави австрійського МЗС Александера Шалленберга в установчому саміті 23 серпня у Києві.

Про це власному кореспонденту Укрінформу повідомили у федеральному міністерстві європейських та міжнародних справ Республіки Австрія.

"Австрія буде представлена на установчому заході Кримської платформи 23 серпня 2021 року в Києві міністром закордонних справ Александером Шалленбергом. І цією участю міністра закордонних справ Шалленберга Австрія подає чіткий сигнал про те, що підтримує українську ініціативу зі створення Кримської платформи", - заявили в австрійському МЗС.

Коментуючи позицію Австрії стосовно Кримської платформи, у дипломатичному відомстві зазначили, що "Австрія вітає ініціативу України зібрати разом міжнародне співтовариство для того, щоб питання неприпустимої незаконної анексії Криму та її наслідків залишалося у міжнародному порядку денному".

"Повага до міжнародного права та повага до територіальної цілісності є наріжним каменем європейського порядку безпеки. Тому Австрія засуджує незаконну анексію і мілітаризацію Кримського півострова Російською Федерацією та підтримує суверенітет і територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів", - повідомили в МЗС Австрії.

Читайте також: Меджліс: Відновлення прав корінних народів України - ключовий інструмент деокупації Криму

Як повідомлялося, Кримська платформа - новий консультативний та координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповіді зростаючим безпековим викликам, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети - деокупації Криму та повернення його Україні.

Передбачається, що Платформа діятиме на кількох рівнях: глав держав та урядів, міністрів закордонних справ, у вимірі міжпарламентського співробітництва, у форматі експертної мережі.

Офіційно діяльність Кримської платформи буде започаткована на установчому саміті 23 серпня 2021 року в Києві. Міністерство закордонних справ України розраховує, що у саміті візьмуть учать близько 40 країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-