«Суд» у Криму заарештував на три доби сина Алі Ібрагімова, в будинку якого був обшук

«Суд» у Криму заарештував на три доби сина Алі Ібрагімова, в будинку якого був обшук

Укрінформ
У тимчасово окупованому Криму Євпаторійський міський "суд" заарештував на три доби Абдуллу Ібрагімова - сина Алі Ібрагімова, в будинку якого в четвер силовики проводили обшук.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Фейсбук Кримської солідарності.

"Був затриманий третій син - Абдулла Ібрагімов, його відвезли до відділу МВС співробітники центру "Е" (так званий центр по боротьбі з екстремізмом - ред). Пізніше адвокати затриманого повідомили, що Євпаторійський міський суд заарештував його на три доби за частиною 1 статті 20.3 КоАП РФ", - йдеться в повідомленні.

За даними Кримської солідарності, причиною арешту послужило нібито зображення забороненої в РФ символіки партії "Хізб ут-Тахрір", опублікованій на сторінці Ібрагімова в соціальній мережі ВКонтакте.

Читайте також: Денісова анонсувала чергові судилища над кримськими татарами в РФ

Зазначається, що захист вказував "суду" на те, що в момент публікації даних матеріалів Ібрагімов знаходився в рамках юрисдикції України, "де організація не є забороненою, а також звернув увагу на процесуальні помилки, допущені при складанні рапорту".

"Суд" при цьому роз'яснив, що "місцеперебування Ібрагімова не має значення, оскільки на момент пред'явлення обвинувачення запис все ще був на його сторінці". Крім цього, "суд", заявив, що неточності в рапорті "не впливають на кваліфікацію правопорушення".

Як уточнили в Кримській солідарності, раніше у 2015 році силовики вже проводили обшук у будинку Ібрагімова. Тоді спецслужби шукали на території житла зброю і вибухові речовини, але поїхали, нічого не виявивши.

Як повідомлялося, 22 липня, вранці в Євпаторії в будинку кримського татарина Алі Ібрагімова, а також у магазині, що належить його родині, пройшли обшуки російських силовиків.

Російський ОМОН оточив домоволодіння кримського татарина, не пускаючи всередину нікого, в тому числі адвокатів Назіма Шейхмамбетова і Едема Семедляєва.

За словами адвоката Семедляєва, він має намір звернутися зі скаргою до прокуратури, в зв'язку з перешкоджанням силовиків у наданні його підзахисному кваліфікованої юридичної допомоги.

Читайте також: Під Петербургом провели одиночні пікети на підтримку кримських татар

Раніше Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що дії російських силовиків у Євпаторії суперечать міжнародним нормам і є прямим порушенням статті 5 і 8 Конвенції про захист прав людини і основних свобод, згідно з якими кожній людині гарантовано право на особисту недоторканність і право на повагу до приватного і сімейного життя.

"Закликаю міжнародну спільноту відреагувати на неправомірні дії окупаційної влади і посилити тиск на РФ з метою припинення порушень прав людини на території тимчасово окупованого Криму", - заявила український омбудсман.

Читайте також: Російський суд залишив під арештом п'ятьох кримських татар, яким «шиють» тероризм

За фактом переслідування сім'ї Ібрагімова українськими правоохоронними органами порушено кримінальну справу за частиною 1 статті 162 ККУ («Незаконне проникнення до житла чи до іншого володіння особи, незаконне проведення в них огляду чи обшуку, а також незаконне виселення чи інші дії, що порушують недоторканність житла громадян").

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-