Організатор перевезень в РФ через окупований Крим отримав п'ять років в'язниці

Організатор перевезень в РФ через окупований Крим отримав п'ять років в'язниці

Укрінформ
Суд виніс вирок - 5 років ув'язнення чоловіку, який організував схему перевезення людей в Росію через територію тимчасово окупованого Криму.

Про це повідмляє Прокуратура Автономної Республіки Крим та м. Севастополя, передає Укрінформ. 

"За публічного обвинувачення прокуратури АР Крим та міста Севастополя до 5 років позбавлення волі засуджено перевізника, який організував схему незаконного перевезення осіб до РФ через територію півострова Крим за ч. 2 ст. 332 КК України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) та ч. 1 ст. 332-1 КК України (порушення порядку в`їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї)", - йдеться в повідомленні.

За даними прокуратури, перевізник чітко усвідомлював, що пункти пропуску через державний кордон України на території півострова Крим не функціонують, а міст через Керченську протоку – незаконно збудований і не може бути використаним для перетину українсько–російського кордону.

Читайте також: Троє жителів Херсонщини вербували моряків для перевезення нелегалівсправу передали до суду

Судом враховано визнання засудженим своєї провини у повному обсязі, щире каяття у скоєному, активне сприяння розкриттю злочину, укладення угоди про визнання винуватості, та призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років.

Досудове розслідування здійснювалось СУ ГУ СБУ в АР Крим.

Читайте також: КПВВ «Чаплинка» на адмінмежі з Кримом не працюватиме до 15 липня

Раніше прокуратура повідомляла, що засуджений на власному легковому авто здійснював незаконне перевезення осіб з КПВВ «Чаплинка» Херсонської області через тимчасово окуповану територію півострова, прямуючи по незаконно збудованому мосту над Керченською протокою до Краснодарського краю РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-