Чубаров закликає приєднатися до ходи з великим кримськотатарським прапором

Чубаров закликає приєднатися до ходи з великим кримськотатарським прапором

Укрінформ
Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров привітав громадян із днем кримськотатарського прапора.

Вітання зі словами «Крим - це Україна» він розмістив на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Хрещатик та прилеглі вулиці прикрашені державними та кримськотатарськими прапорами. Крим - це Україна! З Днем кримськотатарського прапора!", - написав Чубаров.

Державні та кримськотатарські прапори були підняті у будівлі МЗС України і біля Київської міської держадміністрації.

Як повідомив у Фейсбуці голова Меджлісу, сьогодні о 15-ій годині в Києві стартує автопробіг вулицями Києва, приурочений до Дня кримськотатарського прапора.

Автопробіг стартує на проспекті Перемоги, його маршрут пройде через бульвар Тараса Шевченка, бульвар Лесі Українки, бульвар Дружби народів, міст Патона, Дніпровську набережну, Південний міст, Наддніпрянське шосе, бульвар Дружби народів і фінішує на Хрещатику.

О 17.30 з вулиці Хрещатик, 29/1 розпочнеться урочиста хода - винесення великого кримськотатарського прапора, яка завершиться на Майдані Незалежності.

О 16.30 на Майдані відкриється конкурс дитячого малюнка "Мій прапор", а о 18.00 розпочнеться мітинг-концерт, присвячений Дню кримськотатарського прапора.

Захід супроводжуватиметься короткими виступами членів Меджлісу кримськотатарського народу, представників громадських організацій та учасників ходи і творчими номерами кримськотатарських виконавців.

Голова Меджлісу запросив усіх бажаючих узяти участь у святкуванні Дня кримськотатарського прапора в Києві.

"Ми будемо раді всім, хто приєднається до ходи Хрещатиком з величезним кримськотатарським прапором. Звичайно, ми очікуємо всіх кримських людей, які позбавлені внаслідок російської окупації Криму проживання вдома - політв'язнів, вирваних з російських в'язниць, журналістів, які розкривають світові правду про російсько-українську війну, представників волонтерських та громадських організацій, чия діяльність спрямована на якнайшвидше звільнення Криму від російських окупантів", - написав Чубаров.

Читайте також: Офіс Президента привітав кримських татар із Днем прапора

Він підкреслив, що організатори заходів будуть особливо раді бачити кримських і кримськотатарських учасників бойових дій.

26 червня в Україні відзначається День кримськотатарського прапора.

Цього дня 1991 року у Сімферополі розпочав діяльність другий Курултай кримськотатарського народу, що відбувся через 74 роки після першого Курултаю, який проходив 1918 року в Бахчисараї. Вперше кримськотатарський прапор був прийнятий Курултаєм кримських татар у 1917 році, одразу після Лютневої революції. Поновлений 30 червня 1991 року, після прийняття Україною незалежності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-