В окупованому Криму затопило Керч, Аксьонов плив по вулицях на човні - ЗМІ

В окупованому Криму затопило Керч, Аксьонов плив по вулицях на човні - ЗМІ

Фото, відео
Укрінформ
Місто Керч і кілька сіл в окупованому Росією Криму підтопило через рясні опади, "глава Криму" Сергій Аксьонов оглянув Керч на човні. У Криму запровадили режим надзвичайної ситуації.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на "Українську правду".

"Глава" окупаційної адміністрації Керчі Сергій Бороздін вранці 17 червня повідомив, що через рясні опади підтоплено центральні вулиці міста, ними не проїхати, тому рекомендував утриматися від виїзду на особистому автотранспорті.

Через рясні опади вийшла з берегів річка Мелек-Чесме, підтоплені близько 12 будинків і міська лікарня №1.

Читайте також: Окупанти хочуть передати Якутії два туристичні об'єкти в Криму

Важка техніка, громадський транспорт і плавзасоби задіяні для порятунку людей, повідомив Бороздін.

Затоплені вул. Жені Дудник, Комарова, Вокзальное шосе, Пирогова, Радянська. Приблизно 236 будинків приватних і багатоквартирних.

Так званий "глава Криму" Сергій Аксьонов прибув до Керчі, він проплив затопленим містом на моторному човні. Його супроводжували "глава адміністрації" Керчі Сергій Бороздін і "глава регіонального МНС" Сергій Садаклієв.

За човном пливли кілька людей. Як пояснив радник Аксьонова Олег Крючков, це співробітники МНС, які так добираються до міської лікарні. За його словами, води в місці зйомок по груди, простіше пливти, ніж іти.

Сам Аксьонов сказав журналістам телефоном: "Ми практично вплав тут пересувалися. Води по коліно, штани, ноги все мокре. Якщо не по пояс, то вище ніж по коліно було води - така ситуація".

Уночі затопило також село Приозерне в Ленінському районі Криму, десятки людей евакуювали.

На сході Криму через зливи ввели режим надзвичайної ситуації міжмуніципального рівня. Пізніше стало відомо, що режим НС введено по всьому Криму.

За даними ЗМІ, сильні зливи йшли всю ніч на четвер на сході півострова, за ніч у Керчі і прилеглих районах випало до 1,5 норми опадів (72 мм).

Село Приозерне в районі Керчі підтоплене повторно після 7 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-