Суд арештував 12 російських літаків за пасажирські рейси до окупованого Криму

Суд арештував 12 російських літаків за пасажирські рейси до окупованого Криму

Укрінформ
Суд наклав арешт на 12 літаків російського авіаперевізника, які використовувались для перевезення пасажирів з/до закритого Україною пункту пропуску «Сімферополь-авіа», що знаходиться на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє прокуратура АР Крим та міста Севастополя у Facebook.

У ході розслідування ГУ СБУ в Автономній Республіці Крим кримінального провадження за ч. 2 ст.332 1, ст. 334 та ч.1 ст.111 Кримінального кодексу України встановлено, що однією з російських авіакомпаній, з 2019 року незаконно використовувались 12 пасажирських літаків марок «Boeing» та «Airbus» для здійснення переправлення осіб через державний кордон України в порушення норм міжнародного та українського законодавства.

«Здійснення перельотів іноземними (переважно російськими) авіакомпаніями на ТОТ АР Крим розглядається Україною як порушення норм міжнародного права, дії, що підривають суверенітет України, а також як порушення законодавства України, що тягне за собою кримінальну відповідальність авіаперевізників, операторів та капітанів повітряних суден», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Суди арештували 18 суден-порушників, які заходили у порти окупованого Криму

У прокуратурі автономії також нагадали, що раніше у рамках зазначеного провадження було накладено арешти на 199 повітряних суден, які здійснювали регулярні пасажирські авіаперевезення до окупованого півострова, порушуючи міжнародні правила польотів та законодавство України.

Також прокуратура АРК звернулася до Укрбюро Інтерполу для внесення 109 раніше арештованих літаків-порушників до бази міжнародного розшуку.

Як повідомляв Укрінформ, 9 квітня Херсонський міський суд Херсонської області наклав арешт на одне з суден, що, згідно з документами, які є в наявності Служби безпеки України, належить Віктору Медведчуку.

Слідчі СБУ задокументували неодноразове порушення законодавства екіпажем приватного судна «ROMANCE 1» (порт приписки - Херсон). Зокрема, йдеться про заходи у порти тимчасово окупованого Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-