Російський суд поновив строк апеляції на знесення храму ПЦУ в Євпаторії

Російський суд поновив строк апеляції на знесення храму ПЦУ в Євпаторії

Укрінформ
Російський касаційний суд у Краснодарі поновив строк апеляції на рішення щодо знесення храму Православної церкви України в тимчасово окупованому Криму - в Євпаторії.

Про це в Фейсбуці повідомив адвокат Сергій Заєць, передає Укрінформ.

«У митрополита Климента сьогодні день народження. Його також привітав і Євпаторійський суд окупованого Криму. Цей суд повідомив, що касаційний суд у Краснодарі поновив строк на апеляційне оскарження рішення про знесення храму ПЦУ у Євпаторії. Це ще не остаточна перемога, в апеляції може бути всіляке, але приємна новина - це точно. Борітеся - і поборете! Многая літа», - наголосив Заєц.

Представники окупаційної адміністрації на території тимчасово окупованого півострова пред’явили митрополиту Сімферопольському і Кримському Клименту судове рішення з вимогою демонтувати храм Православної церкви України «Неопалима купина» у м. Євпаторія та сплатити штраф у розмірі 50 тисяч рублів.

Читайте також: У Сімферополі обікрали храм ПЦУ

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова заявила, що такі дії агресора суперечать міжнародному праву, зокрема, репресії проти української церкви в Криму порушують Конвенцію про захист прав людини та основних свобод та Міжнародного пакту про громадянські і політичні права.

Як повідомлялося, раніше митрополит Кримський єпархії Православної церкви України Климент звернувся до генерального секретаря ООН Антоніо Гуттерішу через утиски Православної церкви України в окупованому Росією Криму. Відео було оприлюднено під час тематичного заходу з прав людини в Криму на полях 75-й сесії Генасамблеї ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-