У Криму вимагають покарати вчителя за розповідь про кримських татар-«зрадників»

У Криму вимагають покарати вчителя за розповідь про кримських татар-«зрадників»

Укрінформ
У тимчасово окупованому Криму в школі села Дачне під Судаком вчитель Олена Руденко дала завдання учням написати про бабусь і дідусів, хто воював у другій світовій війні.

 Коментуючи розповідь учениці Саміри Алієвої про дідуся, який воював і був депортований, педагог заявила, що кримські татари «допомагали окупантам захопити Крим». Про це пише Кримськотатарський ресурсний центр, посилаючись на Фейсбук Сафіназ Алієвої, передає Укрінформ.

«Моя донька Саміра Алієва вчиться в середній школі села Дачне (Тарак'таш) Судакського району в 4 класі. Якийсь час тому всім учням класу класний керівник і вона ж вчителька з літератури Руденко Олена Олексіївна дала завдання підготувати розповідь про своїх дідусів і бабусь, які пройшли Другу світову війну», - йдеться в повідомленні.

Дівчинка розповіла про історію свого прадідуся, який воював на фронті, але після поранення повернувся додому, а в 1944 році його разом із дружиною депортували з Криму. На цьому місці педагог перервала ученицю і сказала, що пізніше пояснить, чому депортували кримськотатарський народ.

Читайте також: Співробітники ФСБ катували голодом хворого на діабет кримського татарина - адвокат

За словами матері, тільки-но донька закінчила свою розповідь, вчителька, звертаючись до всього класу, де навчаються 9 кримськотатарських дітей і 7 учнів інших національностей, сказала: «Я вам зараз розповім, чому кримських татар вислали. Їх вислали тому, що вони були зрадниками, а їх зрада полягала в тому, що вони допомагали окупантам захопити Крим».

Мама дівчинки зазначила, що її донька буквально одразу відчула на собі осудливі погляди деяких однокласників.

«Наші діти отримали травму психологічну і моральну. Всі батьки в нашому класі обурені. Ми вимагаємо притягнути вчителя до відповідальності», - заявила мама Саміри Алієвої.

У соцмережах активно постять і обговорюють випадок, що стався в школі села Дачне. Українська журналістка Ельвіна Сейтбуллаєва опублікувала на своїй сторінці в Фейсбуці фото вчительки Олени Руденко, прокоментувавши його словами: «Радянський союз розпався, а стереотипи в головах деяких «вчителів» продовжують жити».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-