У Криму покращилася ситуація з прийомом українського FM-радіо - правозахисники

У Криму покращилася ситуація з прийомом українського FM-радіо - правозахисники

Укрінформ
Росія продовжує блокувати FM радіомовлення в північному Криму, проте ситуація з розповсюдженням українського сигналу на сьогодні покращилася.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група.

«Кримська правозахисна група в березні 2021 року провела новий моніторинг мовлення радіостанцій FM діапазону на півночі півострова. Порівняно з попереднім моніторингом, який було проведено в грудні, ситуація з розповсюдженням українського сигналу покращилася», - повідомляють правозахисники.

Зокрема, в грудні минулого року сигнал українських FM радіостанцій був зафіксований лише в 7 із 19 населених пунктів. У березні цього року українське мовлення було доступним у 13 населених пунктах із того ж списку.

«Як і раніше неможливо почути українські FM радіостанції в населених пунктах Солоне Озеро, Єрмакове, Придорожнє, Зарічне, Джанкой, Овочеве. В усіх цих населених пунктах на українських радіочастотах транслюють свої програми російські FM-станції», - йдеться в повідомленні.

Крім того, в Лобановому, Мартинівці, Завіті-Ленінському, Красноармійському, Вишнівці, Зеленій Ниві, Красноперекопську, Ішуні можна почути лише одну українську радіостанцію. У Воїнці, Новоолександрівці, Армянську - по 2 радіостанції, в Істочному - 3 радіостанції, в Передмістному - 6 українських FM радіостанцій.

Також зазначається, що біля КПВВ «Чонгар», на окупованій території півострова, можна послухати програми 5 українських FM радіо, а 3 українські радіостанції чути з боку Криму.

Правозахисники нагадали, що поруч із КПВВ «Чаплинка» на окупованій території Криму було встановлено ​​нову телерадіовежу.

Кримська правозахисна група повідомила, які українські FM радіостанції можна послухати в 19 населених пунктах північного Криму, а також які російські радіостанції заглушають українські частоти.

Читайте також: Триває депортація громадян України з окупованого Криму – представник ООН

Як повідомляв Укрінформ, 22 грудня Кримська правозахисна група заявила, що в окупованому Криму погіршилася ситуація з розпосвюдженням сигналу українських радіостанцій, частоти яких після окупації півострова зайняті російським FM-мовленням.

Блокування Росією українських вебсайтів і радіостанцій було засуджено ГА ООН у резолюції «Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь, Україна», ухваленій 16 грудня 2020 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-