В окупованому Криму - знову обшуки у

В окупованому Криму - знову обшуки у "Свідків Єгови"

Укрінформ
Поліція Криму розпочала кримінальне провадження за фактами незаконних обшуків в окупованій Керчі.

Про це інформує пресслужба управління поліції у Facebook.

"26 травня поточного року на тимчасово окупованій території АР Крим у м. Керч так звані правоохоронці держави-окупанта провели ряд незаконних обшуків у помешканнях членів релігійної організації "Свідки Єгови", - йдеться у повідомленні.

Під процесуальним керівництвом прокуратури АРК поліція Криму розпочала кримінальне провадження за фактом проведення 26 травня незаконних обшуків у помешканнях членів релігійної організації "Свідки Єгови" у м. Керч так званими правоохоронцями.

"Такі дії російських силовиків кваліфіковані за ч. 2 ст. 162 КК України (порушення недоторканності житла). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років", - зауважили у відомстві.

Як зазначається, правоохоронці автономії фіксують усі факти порушення прав віруючих на півострові, у тому числі і представників організації "Свідки Єгови".

Читайте також: Денісова засуджує вандалізм щодо релігійних святинь в окупованому Криму

Так, минулоріч окупаційні правоохоронці аналогічно провели масові обшуки на півострові, після чого віряни були затримані. Надалі представники релігійної організації були незаконно засуджені окупаційними судами.

Зокрема, за "участь в екстремістській організації" незаконно засуджено до шести років позбавлення волі одного з членів вказаної релігійної організації. Іншого учасника засуджено до покарання у вигляді штрафу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-