Російський телехолдинг “шпигував” за кримськими інтернет-користувачами - СБУ

Російський телехолдинг “шпигував” за кримськими інтернет-користувачами - СБУ

Укрінформ
Слідчі СБУ викрили холдинг російських телекомунікаційних компаній на негласному отриманні інформації користувачів інтернету в Криму, а також блокуванні українських інтернет-ресурсів на території тимчасово окупованого півострова.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

«У ході досудового розслідування СБУ встановила, що менеджмент російського товариства, що входить до великого телекомходінгу з РФ, підключив у Криму власну телекомунікаційну мережу до апаратно-програмних комплексів, які діють в інтересах ФСБ РФ. Ці програмні комплекси здійснюють негласне отримання інформації з телекомунікаційних мереж через несанкціоноване отримання даних користувачів мережі інтернет, а також блокування українських інтернет-сайтів на території АР Крим», - йдеться у повідомленні.

В СБУ заявили, що здійснено повідомлення про підозру президенту і кінцевому бенефіціарному власнику російського холдингу та юристу групи телекомкомпаній.

Зазначається, що президент холдингу наразі переховується від слідства у США. Громадянину РФ, який був пособником, оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111 КК України, тобто у діянні, умисно вчиненому за попередньою змовою групою осіб, на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці України: наданні іноземній державі, іноземній організації або їх представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України.

Читайте також: СБУ попереджає про загрозу вербування українців спецслужбами РФ у Криму

Процесуальне керівництво по вказаному кримінальному провадженню здійснюється Офісом генерального прокурора України.

Як додали в СБУ, до групи російського холдингу входить 15 юридичних осіб, які очолюються єдиним керівництвом. Указана холдингова компанія надавала телекомунікаційні послуги українським державним установам та товариствам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-