У Зеленського виступають за держпідтримку кримськотатарських культурних центрів

У Зеленського виступають за держпідтримку кримськотатарських культурних центрів

Укрінформ
Кримськотатарські освітньо-культурні центри мають отримати державну підтримку.

Про це заявив постійний представник Президента в Автономній Республіці Крим Антон Кориневич на Форумі єдності у Маріуполі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми сьогодні хотіли б сфокусуватись на двох рекомендаціях, в яких держава могла би взяти активну участь. Перша рекомендація - це підтримка кримськотатарських освітньо-культурних центрів на підконтрольній уряду території України. Звичайно, ми розуміємо, що з українськими освітніми і культурними центрами на підконтрольній Україні території все гаразд, але саме через підтримку кримськотатарських освітньо-культурних центрів тут ми можемо зберегти пам'ять кримськотатарських витоків", - зазначив він.

Кориневич додав, що таким чином можна виростити покоління громадян України, “які будуть знати, що таке Україна, будуть знати традиції та звичаї свого народу і будуть готові повернутись додому".

"Друга рекомендація - це, власне, запровадження і створення певного фонду ендавменту (фонд, сформований коштом благодійних внесків меценатів - ред.) для підтримки освітніх і культурних ініціатив талановитих кримчан і, власне кажучи, для підтримки самих талановитих кримчан — стипендії, гранти, можливості заснування організацій громадянського суспільства та їх підтримки", - сказав постійний представник Президента в АРК.

Кориневич зауважив, що створення такого фонду допоможе залучити активну частину кримської молоді для деокупації Криму надалі.

Читайте також: Координаторка КримSОS стала заступницею представника Президента у Криму

Він також наголосив, що нині в окупованому Криму ведеться освітня політика "щодо знищення української ідентичності", і, крім того, триває "мілітаризація освітнього процесу".

Як повідомляв Укрінформ, 30 жовтня у Маріуполі Донецької області проходить Форум єдності, присвячений інституціоналізації діалогу між суспільством та владою.

На заході вже виступив Президент України Володимир Зеленський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-