Під час обшуку силовики РФ вилучили у активіста Приходька кримськотатарський прапор

Під час обшуку силовики РФ вилучили у активіста Приходька кримськотатарський прапор

Відео
Укрінформ
Російські силовики під час обшуку у проукраїнського активіста Олега Приходька вилучили кримськотатарський прапор.
Про це дружина активіста Любов Приходько повідомила Крим.Реалії.

“Вони обшукували все, випотрошили всі шафи, вилучили кримськотатарський прапор, червоно-чорний прапор, два ноутбуки, телефон, ну і різні дрібнички. А потім знайшли вибухівку", - повідомила Приходько.

За її словами, після обшуку вона вирушила до Сімферополя, де їй повідомили, що вона проходить у справі як свідок.

“Коли я прочитала це все — була в шоці. Насправді немає такого. Ба більше, ми не буваємо в гаражі (де російські силовики виявили вибухівку — КР). Потім подумала, що такі схеми вони відпрацьовували і з Балухом, і з Сенцовим", - сказала Любов Приходько.

Як повідомила жінка, гараж і майстерня знаходиться в місті, а живуть вони в селі Оріхове Сакського району.

За словами адвоката Назима Шейхмамбетова, кримінальну справу щодо його підзахисного Олега Приходька має політичний характер.

“На думку самого Приходька, і він про це в суді заявив, має абсолютно політичний характер. Він відкрито заявив свою політичну позицію щодо подій 2014 року, що він не визнає політичну юрисдикцію Російської Федерації над Кримом. Каже, що в Криму має бути юрисдикція України. Це і стало причиною її кримінального переслідування".

У коментарі "Кримській солідарності" Шейхмамбетов повідомив, що захист збирається оскаржити арешт Приходька. Крім того, сьогодні, 11 жовтня, за участю його підзахисного будуть проводитися слідчі дії.

“Стороною захисту дану постанову буде оскаржено протягом трьох діб. На сьогодні призначено слідчі дії ФСБ, де ми з моїм підзахисним будемо брати участь і будемо збирати інформацію для того, щоб довести його непричетність до інкримінованих злочинів, щоб очистити його добре ім'я".

Як підкреслив адвокат, Приходько - "звичайна людина, коваль, якого знають люди виключно з позитивної сторони і звинувачувати його в тероризмі — це як мінімум необґрунтовано", - заявив Шейхмамбетов.

Читайте також: "Суд" в окупованому Криму заарештував українського активіста Приходька на два місяці

Як повідомлялося, 9 жовтня ввечері в аннексированном Росією Криму силовики затримали і відвезли в невідомому напрямку проукраїнського активіста Олега Приходька. 10 жовтня затримали його дружину Любов Приходько, яка проходить у справі свідком. За інформацією адвоката Шейхмамбетова, Приходьку інкримінують дві статті – "террорестический акт" і "незаконне виготовлення вибухових речовин". 10 жовтня так званий суд в окупованому Криму обрав запобіжний захід українцю — утримання під вартою строком на два місяці.

Фото: Oleksandra Surgan/krymr.org(RFE/RL)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-