#FreedomForNariman: соцмережі стали на захист журналіста

#FreedomForNariman: соцмережі стали на захист журналіста

Огляд
Укрінформ
Журналісти та політики у соцмережах виступають на підтримку Нарімана Мемедемінова

Наріман Мемедемінов — кримськотатарський блогер і громадянський журналіст. Російські силовики затримали його наприкінці березня 2018 року. Мемедемінову висунули обвинувачення за статтею Кримінального кодексу Росії про публічні заклики до здійснення терористичної діяльності, вчинені з використанням мережі Інтернет. Претензії у російських силовиків викликав відеоблог на YouTube, який Мемедемінов вів з 2013 до 2015 року. У ньому розміщено кілька десятків відеороликів з коментарями політичних подій, закликами дотримуватися норм ісламу, думками про російські свята. З 2017 року Мемедемінов активно брав участь у русі "Кримська солідарність", вів трансляції в соціальних мережах із засідань судів у політичних справах, а також стрімив обшуки в будинках кримських татар.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров закликає всіх приєднатися до флешмобу на підтримку обвинуваченого активіста.

На підтримку журналіста виступили також співробітники UA: Крим, журналіст телеканалу ATR Шевкет Наматуллаєв, КримSOS та "Кримська солідарність".
До флешмобу #FreeMemedeminov приєднався і німецький політолог Андреас Умланд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-