У Крим із РФ етапували 15 кримських татар для пізнання

У Крим із РФ етапували 15 кримських татар для пізнання "засекреченим свідком"

Укрінформ
З Росії до окупованого Криму етапували 15 кримських татар для пізнання "засекреченим свідком".

Про це в Facebook повідомляє "Кримська солідарність".

"На слідчих діях відбувається пізнання обвинувачених «другої сімферопольської групи» засекреченим свідком. По деяким з фігурантів у Криму вже пройшли судові засідання про продовження арешту. По завершенні слідчих експериментів усіх вивезуть назад до Ростова-на-Дону", - сказали в адвокатському офісі Еміля Курбедінова.

Як уточнили адвокати, слідчі заходи проводяться так званою Федеральною службою безпеки РФ по Криму і Севастополю стосовно 15 осіб, в числі яких Рустем Шейхалієв, Іззет Абдуллаєв, Сейтвелі Сейтабдієв, Акім Бекіров, Алім Карімов, Асан Янік, Різа Ізетов, Велі Абдулкадиров, Енвер Аметов, Ремзі Бекіров, Осман Аріфмеметов, Фарход Базаров, Тофік Абдулгазієв, Рустем Сейтхалілов і Меджіт Абдурахманов.

Читайте також: Окупанти відправили п'ятьох затриманих кримських татар в психіатричну лікарню Сімферополя

У "Кримській солідарності" вважають, що практика "секретних свідків" - дуже зручний для російських силовиків судовий інструмент, за допомогою якого "можна приховувати введених для розробки оперативників або конструювати відсутні в кримінальній справі докази".

Як повідомлялося, 27 березня 2019 року у Криму пройшли масові обшуки в будинках кримськотатарських активістів, у тому числі учасників громадського об'єднання «Кримська солідарність». Всього було затримано 23 людини. Пізніше були затримані Раїм Айвазов та Ескендер Сулейманов, яких слідство окупантів також включило у провадження "справи Хізб-ут-Тахрір" (друга сімферопольська група).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-