СБУ розслідує, як

СБУ розслідує, як "кримська делегація" потрапила на нараду ОБСЄ

Укрінформ
Прокуратура АР Крим зареєструвала кримінальне провадження за фактом порушення представниками підконтрольних Росії ЗМІ порядку виїзду з тимчасово окупованої території Криму для участі у щорічній нараді ОБСЄ у Варшаві.

Про це повідомляється на Telegram-каналі відомства.

"Під час досудового розслідування буде дана правова оцінка не тільки законності виїзду «делегатів» з півострова, а й отримання ними візи для в'їзду на територію Євросоюзу, включення їх до складу офіційної делегації РФ", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що справа порушена за зверненням представника Президента України в АР Крим Антона Кориневича.

Розслідування здійснюватиме Служба безпеки України.

Читайте також: Україна розповіла в ОБСЄ про використання Росією запалювальних снарядів

Раніше Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим звернулося до прокуратури АРК із запитом надати належну правову оцінку заявам, озвученим на щорічній нараді ОБСЄ у Варшаві про "російський Крим".

Як повідомлялося, 16 вересня у Варшаві стартувала щорічна нарада ОБСЄ з виконання зобов'язань держав-учасниць у сфері дотримання прав і свобод людини. У ній взяли участь і так звані "кримські громадські активісти" та представники "кримських ЗМІ", підконтрольних Російській Федерації.

Зокрема, головний редактор пропагандистських видань "Крымская газета" і "Крымский журнал" Марія Волконська на засіданні назвала анексований Крим російським, а генеральний директор пропагандистського телеканалу "Миллет" Ервін Мусаєв скаржився на "блокаду Криму" Україною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-