Балух: У подальших планах — будувати Україну

Балух: У подальших планах — будувати Україну

Фото
Укрінформ
Український активіст із Криму, звільнений політв'язень Володимир Балух розповів, що наразі конкретних планів на життя не має, а мріє про розбудову України.

Про це Балух сказав на пресконференції у понеділок у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Про подальші плани я вам відповім тільки одне - що всі, які є думки у мене з цього приводу, вони побудовані тільки на одному бажанні - будувати Україну. А конкретики (щодо планів - ред.) немає ніякої на даний момент", - сказав Балух.

Активіст також повідомив, що держава обіцяє забезпечити його житлом. "Сподіваюся, так воно і буде", - додав він. Також Балух сподівається на те, що його родина буде поруч із ним.

“З приводу родини — я сподіваюся, що це все (роздільне проживання — ред.) - тимчасове. Чому кажу “сподіваюся”? Тут деякі речі залежать від держави. Як тільки в мене буде можливість — вся моя родина буде тут, зі мною, поруч”, - сказав Балух.

Пресконференція Володимира Балуха / Фото: Юлія Овсяннікова, Укрінформ

Як повідомляв Укрінформ, Володимир Балух - кримський фермер, який вивісив на своєму будинку прапор України, а пізніше прикріпив на будинку табличку "Вулиця Героїв Небесної Сотні".

ФСБ Росії затримала Балуха 8 грудня 2016 року в його будинку в селі Серебрянка Роздольненського району. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку 90 патронів і кілька тротилових шашок.

Читайте також: Перша після звільнення пресконференція Володимира Балуха

Згодом проти активіста порушили ще одну справу - за заявою начальника ізолятора тимчасового тримання в селищі Роздольному, який стверджував, що Балух його побив. При цьому сам активіст і його захист заявляли, що це тюремник напав на нього.

За сукупністю двох кримінальних справ підконтрольний Кремлю суд у Криму засудив Балуха до 4 років і 11 місяців колонії і штрафу в розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (більше 3800 грн).

Правозахисний центр "Меморіал" визнав його політичним в'язнем.

З 29 березня 2019 року Балух перебував у виправній колонії № 4 міста Торжок Тверській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-