Сьогодні день народження зниклого п'ять років тому в Криму Тимура Шаймарданова

Сьогодні день народження зниклого п'ять років тому в Криму Тимура Шаймарданова

Укрінформ
Сьогодні день народження зниклого більше п'яти років тому в окупованому Криму Тимура Шаймарданова. Місце знаходження його досі невідомо.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав керівник Кримськотатарського ресурсного центру Ескендер Барієв.

"Уранці 26 травня 2014 року Тимур Шаймарданов пішов з дому в Криму, але так і не повернувся. Де він зник і за яких обставин - невідомо, свідків немає. Місцезнаходження активіста, члена громадської ініціативи "Український народний дім" уже 5 років залишається невідомим" , - говорить Барієв.

Він додав, що за фактом зникнення Шаймарданова були відкриті кримінальні справи, як в окупованому Криму, так і на материковій Україні, "однак досі розслідування жодних результатів не принесло".

"Я щиро сподіваюся, що Тимур Шаймарданов і всі інші 17 зниклих безвісти людей в окупованому Криму знайдуться цілими, неушкодженими і повернуться до своїх родин. Чекаємо", - написав керівник громадської організації.

Читайте також: У Криму окупанти вчать дітей основам військової служби

Шаймарданов до анексії Криму працював у страховій та аудиторській фірмах, потім став підприємцем, брав участь у роботі діаспори казанських татар у Криму. У 2014 році став активістом громадської ініціативи «Український народний дім», у березні - відразу після окупації Криму допомагав надавати гуманітарну допомогу українським військовим у Криму. Зв'язок рідних з ним перервався 26 травня 2014 року. Він вийшов з дому о 9.15 і близько 11 години вже не відповідав на дзвінки. Через деякий час, 30 травня, зник його друг і соратник по "Українському дому" Сейран Зінедінов, який активно займався пошуками Тимура.

Загалом зниклими безвісти в окупованому Криму вважаються 17 осіб: Валерій Ващук, Іван Бондарець, Василь Черниш, Тимур Шаймарданов, Сейран Зінедінов, Іслям Джеппаров, Джевдет Іслямов, Ескендер Апселямов, Федір Костенко, Мухтар Арісланов, Арлен Терехов, Руслан Ганієв, Марсель Аляутдінов, Арсен Алієв, Ервін Ібрагімов, Різван Абдураманов і Ейнар Еюпов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-