Із Сімферополя в Ростов на

Із Сімферополя в Ростов на "суд" етапували вісьмох кримських татар

Укрінформ
У четвер, 12 вересня, із сімферопольського СІЗО в Ростов-на-Дону для участі в суді етаповані вісім фігурантів другий бахчисарайської групи "справи Хізб ут-Тахрір".

Про це у Facebook повідомляє "Кримська солідарність".

"Як стало відомо з власних джерел, сьогодні, 12 вересня 2019 року, із Сімферопольського СІЗО до м. Ростов-на-Дону для участі в судовому засіданні в Північно-Кавказькому окружному військовому суді були етаповані фігуранти другої бахчисарайської групи "справи Хізб ут-Тахрір". Судове слухання у справі призначено на 17 вересня", - повідомляє "Кримська солідарність".

Читайте також: Адвокат розповів про нелюдські умови утримання і етапування кримських татар

В організації уточнили, що 11 жовтня 2017 року в м. Бахчисарай пройшли обшуки в будинках шести кримських татар-мусульман, після яких їх затримали.

21 травня 2018 року в м. Бахчисарай і с. Долинне Бахчисарайського району після обшуків було також затримано й заарештовано ще двох кримських татар.

Вже понад рік всі вісім фігурантів справи перебувають в ув'язненні за необгрунтованим обвинуваченням у тероризмі.

Семеро людей звинувачуються за ч.2 ст.205.5 КК РФ («Участь у діяльності терористичної організації»), їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 20 років.

Марлену Сулейманову поставили за провину ч.1 ст.205.5 КК РФ («Організація діяльності терористичної організації»), йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 25 років до довічного відбування покарання в колонії суворого режиму.

"Кримська солідарність" публікує інформацію про фігурантів справи.

Марлен (Сулейман) Асанов — громадянський журналіст, меценат і волонтер "Кримської солідарності", філолог кримськотатарської та турецької мов, ресторатор, у нього 4 дітей.

Сейран Салієв — громадянський журналіст, активіст «Кримської солідарності», екскурсовод, у нього 4 дітей.

Тимур Ібрагімов — громадянський журналіст, активіст «Кримської солідарності», філолог за освітою, займався продажем комп'ютерної та телефонної техніки, 4 дітей.

Сервер Зекір'яєв — за освітою викладач фізичної культури, займався вирощуванням квітів, 13 дітей.

Мемет Бєлялов — за освітою інженер-радіотехнік, працював продавцем у магазині мобільної техніки, у нього одна дитина.

Ернес Аметов — юрист, фахівець з інтернет-зв'язку, 2 дітей.

Сервер Мустафаєв — громадянський журналіст, координатор громадського об'єднання "Кримська солідарність", за освітою "магістр теплогазопостачання та вентиляції", працював менеджером з продажу в фірмі "Кримопт", керуючим партнером мережі пекарень "Дольче", 4 дітей.

Едем Смаїлов — за освітою інженер, був головою релігійної громади "Топчикой", займався будівельними та оздоблювальними роботами, 3 дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-