Бекіров не зможе прийти на

Бекіров не зможе прийти на "суд" після операції - адвокат

Укрінформ
На судовому засіданні у справі Едема Бекірова, яке відбудеться завтра в Сімферополі, захист представить документи про те, що він після операції й не може прийти на розгляд справи.

Про це в ході пресконференції сказав адвокат колишнього політв'язня Бекірова Олексій Ладин, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Завтра, 13 вересня, відбудеться чергове судове засідання, на якому судовий пристав виконавця відзвітує, чи змогли вони виконати примусовий привід і доставити Едема Бекірова до центрального районного суду Сімферополя, чи не змогли. Захист у свою чергу представить медичні документи про те, що Едем Бекіров після операції, знаходиться в лікарні й фізично не може прийти", - повідомив Ладин.

Він підкреслив, що поки складно прогнозувати, як надалі буде розвиватися кримінальна справа Бекірова.

"Я сподіваюся, що все-таки розум візьме гору, прокуратура відкличе звинувачення і кримінальну справу стосовно нього буде припинено", - сказав адвокат.

Ладин підкреслив, що Бекіров "продовжує залишатися в статусі обвинуваченого".

"Власне, на 6 вересня було призначене перше судове засідання щодо розгляду його кримінальної справи. Звичайно, він туди не прийшов. На той момент він перебував у Москві під наглядом співробітників ФСБ, як я зараз уже знаю, в готелі. А поруч із ним знаходився лікар. Але на розгляд кримінальної справи він приїхати не міг. У зв'язку з чим, оскільки він був звільнений з-під варти, йому було повністю скасовано запобіжний захід", - сказав Ладин.

Читайте також: Бекірову зробили складну операцію — Денісова

Він підкреслив, що "багато про що говорить правова система Російської Федерації".

"Вісім місяців людину тримали під вартою. Щоразу говорили, що він настільки небезпечний, що не може бути навіть звільнений під домашній арешт. А через вісім місяців, коли було прийнято політичне рішення, запобіжний захід взагалі було скасовано. І було обрано запобіжний процесуального примусу - зобов'язання про явку", - пояснив адвокат Бекірова.

Таким чином, сказав Ладин, 6 вересня Бекіров не з'явився до суду, і суд прийняв рішення про примусовий привід.

Як повідомляв Укрінформ, 7 вересня в Україну повернулися звільнені 11 незаконно засуджених у Росії співгромадян і 24 моряки, яких Росія захопила в районі Керченської протоки в листопаді 2018 року.

57-річного Едема Бекірова було затримано 12 грудня 2018 року на в'їзді до Криму й звинувачено за ч. 2 ст.222, ч.2 ст. 222.1 (зберігання і передача вибухонебезпечних речовин і патронів).

13 грудня Київський районний суд Сімферополя заарештував Бекірова на два місяці, потім цей запобіжний захід неодноразово продовжували, попри те, що він інвалід I групи (ампутовано ногу), хворий на цукровий діабет, а також переніс інфаркт і операцію на серці.

27 серпня 2019 року Центральний районний суд Сімферополя відпустив Бекірова з СІЗО під зобов'язання явки до суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-