На адмінкордоні з Кримом окупанти затримали двох українців - ФСБ

На адмінкордоні з Кримом окупанти затримали двох українців - ФСБ

Укрінформ
У прикордонному управлінні російської ФСБ в анексованому Криму повідомляють про затримання на адмінкордоні півострова з Херсонщиною двох осіб, які "перебувають у федеральному розшуку".
Про це інформує "Крим. Реалії".

За інформацією відомства, один із затриманих - житель Хмельницької області, який слідував на півострів через російський пункт пропуску "Джанкой".

У прикордонуправлінні стверджують, що 40-річного українця «з квітня 2019 року оголошено у федеральний розшук за шахрайство у великих розмірах, яке він вчинив на території півострова».

Також у відомстві повідомляють про затримання в російському пункті пропуску «Армянськ» при виїзді з півострова кримчанина, який, як вказується, «знаходиться в розшуку з 2016 року за вчинення крадіжки із заподіянням значної шкоди».

Повідомляється, що чоловіків передали російській поліції.

Імена та прізвища затриманих не публікують, будь-які їхні коментарі відсутні. Підтвердження даної інформації з інших джерел немає.

У Держприкордонслужбі України неодноразово заявляли, що ідентифікувати затриманих ФСБ на адмінкордоні з Кримом громадян України неможливо, оскільки російська сторона не відкриває їхні персональні дані. Також українські прикордонники стверджують, що не підтримують «контактів з окупантами».

Читайте також: Робота з визволення полонених триває щодня — помічник Зеленського

Після анексії Криму Росією на початку 2014 року між материковою Україною і півостровом проліг формально адміністративний, але фактично - справжній кордон. У Херсонській області на адмінкордоні з Кримом працюють три контрольні пункти в'їзду/виїзду: «Каланчак», «Чонгар» і «Чаплинка».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-