Сенцов сподівається на звільнення інших полонених

Сенцов сподівається на звільнення інших полонених

Фото
Укрінформ
Український режисер Олег Сенцов подякував усім, хто боровся за звільнення полонених всі ці роки та допомагав їм і їхнім сім'ям.
Про це Сенцов сказав журналістам, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Хочеться сказати велике дякую всім тим людям, які всі ці роки допомагали нам і нашим сім'ям, які боролися за нас і добивалися нашого звільнення, та врешті-решт його добилися. Сподіваюся, що і інші полонені будуть скоро звільнені", - сказав Сенцов.

Водночас, за його словами, навіть зі звільненням останнього полоненого боротьба не закінчується.

"До перемоги ще дуже далеко, ворог - сильний і здаватися не збирається. Але перемога буде за нашою стороною. У нас немає іншого вибору. Слава Україні", - наголосив режисер.

Як повідомляв Укрінформ, у суботу, 7 вересня, між Україною та Росією відбувся обмін у форматі 35 на 35.

Кримського режисера Олега Сенцова і активіста Олександра Кольченка затримали представники російських спецслужб в Криму у травні 2014 року за обвинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за обвинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали. Сенцов відбував покарання в місті Лабитнангі, на півночі Росії.

Після 145 днів голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, які перебувають в російських в'язницях, Сенцов "письмово погодився на прийом їжі". Він назвав це "вимушеним заходом через загрозу насильницького годування". Amnesty International заявила, що примусове годування є катуванням.

25 жовтня 2018 року Сенцову присудили премію Європарламенту "За свободу думки" імені Сахарова.

Читайте також: Пєсков відмовився коментувати можливий обмін та етапування Сенцова

Правозахисний центр "Меморіал" вніс Сенцова і Кольченка в список політв'язнів. Петицію на сайті Білого дому із закликом врятувати засудженого в Росії Олега Сенцова підписали понад 100 тисяч осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-