"Справу українських диверсантів" направили на апеляцію до Верховного суду РФ

Укрінформ
Сфабриковану кримінальну справу "українських диверсантів" Володимира Дудки і Олексія Бессарабова, засуджених до 14 років позбавлення волі, направлено на апеляцію до Верховного суду РФ.

Про це повідомляє Крим.Реалії з посиланням на адвоката Сергія Легостова.

"Надійшло повідомлення з Севастопольського міського суду (який розглядав справу Дудки і Бессарабова по суті) про те, що матеріали справи, а також апеляційні скарги направлені до Москви в Верховний суд Росії для розгляду (апеляції на вирок - КР)", - розповів Легостов.

За його словами, дата розгляду скарги на вирок ще не визначена Верховним судом Росії.

Читайте також: Фігурантів "справи Хізб ут-Тахрір" готують до етапування з Криму

Як повідомляв Укрінформ, Севастопольський міський "суд" 4 квітня засудив фігурантів сфабрикованої "справи українських диверсантів" Володимира Дудку і Олексія Бессарабова до 14 років ув'язнення кожного. Також "суд" призначив штраф: Дудці - в розмірі 350 тисяч рублів, Бессарабову — в розмірі 300 тисяч рублів.

9 листопада 2016 року в Севастополі ФСБешники затримали співробітників кримського аналітичного центру "Номос" Дмитра Штиблікова і Олексія Бессарабова, а також їх близького друга Володимира Дудку. Всіх трьох звинуватили в підготовці диверсій у Криму на замовлення української розвідки.

У Службі безпеки України заявили, що затримані в Криму громадяни України не є ні співробітниками, ні контактерами з боку СБУ.

16 листопада 2017 року Севастопольський міський суд засудив Штиблікова до 5 років колонії суворого режиму і до штрафу в розмірі 200 тисяч рублів (95 тисяч гривень). Його етапували в колонію № 6 російського міста Омськ.

Фото: Krym.org (RFE/RL)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-