Україна оголосила в розшук

Україна оголосила в розшук "голову виборчкому Криму"

Фото
Укрінформ
Прокуратура Автономної Республіки Крим оголосила в розшук так званого голови виборчої комісії Республіки Крим і попередила кримчан про незаконність призначених на 8 вересня "виборів" в окупованому Криму.

Повідомлення про це розміщено на офіційному сайті прокуратури Автономної Республіки Крим.

“У неділю, 8 вересня 2019 року, на території тимчасово окупованого півострова мають відбутись вибори депутатів до так званого "государственного совета Республики Крым". Проведення вказаного незаконного голосування забезпечує голова "избирательной комиссии Республики Крым", який 16 березня 2014 року забезпечив проведення і незаконного "загальнокримського референдуму", яким вище керівництво Російської Федерації намагається легітимізувати захоплення українського півострова”, - йдеться у повідомленні.

В рамках кримінального провадження голові "избирательной комиссии Республики Крым" повідомлено про підозру у вчиненні державної зради, посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та вчинення дій, спрямованих на захоплення державної влади. Вказану особу оголошено у розшук. Разом з тим, суд задовольнив клопотання прокуратури АРК та надав дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування стосовно голови "избирательной комиссии", який ухиляється від кримінальної відповідальності.

“Таким чином, суд надав згоду на притягнення підозрюваного до кримінальної відповідальності (in absentia), тобто за його фактичної відсутності”, - повідомляє наглядове відомство АРК.

Прокуратура звернулася до кримчан з проханням відмовитися від участі в незаконних виборах, організованих Росією на півострові.

Читайте також: Фігурантів "справи Хізб ут-Тахрір" готують до етапування з Криму

“Користуючись нагодою, звертаємось до кримчан з проханням не приймати участь у незаконних виборах на території тимчасово окупованого півострова. Повідомляти також до правоохоронних органів Автономної Республіки Крим про усі відомі факти організації та проведення незаконних виборів”, - наголосили в прокуратурі.

Фото: ark.gp.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-