У Криму окупанти порушили кримінальну справу проти власника зоопарку

У Криму окупанти порушили кримінальну справу проти власника зоопарку "Казка"

Укрінформ
У Криму власник ялтинського зоопарку «Казка» Олег Зубков поскаржився на окупаційну владу, яка відкрила проти нього кримінальну справу.

Про це повідомляє Крим.Реалії.

"Російські правоохоронці порушили кримінальну справу проти власника парку левів «Тайган» і ялтинського зоопарку «Казка» Олега Зубкова", - йдеться в повідомленні.

За словами Зубкова, проти нього порушили чергову кримінальну справу за те, що він нібито проводив прогулянки до левів. Насправді, вважає підприємець, його переслідують за те, що він говорить і пише те, про що думає.

"Сьогодні я і мої парки - це «більмо», яке не вписується в російський Крим. Мої парки руйнують канони державних зоопарків Росії, які завжди збиткові та дотаційні, мають величезні штати й скромні колекції тварин. Ну а про мене говорити взагалі не можна, як про порядного росіянина і людину. Адже я маю нахабство і раніше, як в українські часи, говорити та писати те, що думаю! А це, вибачте, недозволена розкіш в Росії... Поєднувати в Росії свободу слова і ведення приватного бізнесу довго ще нікому не вдавалося», - вважає бізнесмен.

Читайте також: В окупованому Криму зібрали пів мільйона рублів на штрафи активістам

Крім кримінальної справи щодо підприємств Зубкова, за його словами, почалися «повномасштабні перевірки податкової інспекції».

«Зараз перебуваю з сім'єю в Португалії, займаюся тут своїми справами. Як тільки виїхав з Криму, в Парку левів «Тайган» і ялтинському зоопарку «Казка» почалися повномасштабні перевірки податкової інспекції... За п'ять років російського Криму я вже звик жити в подібному режимі, спокійні часи для мене і моїх парків навряд чи вже колись повернуться, вони залишилися в українському Криму», - повідомив Зубков.

Читайте також: У Криму окупанти навчали дітей військової справи

За даними Крим.Реалії, кримський бізнесмен Олег Зубков у 2014 році підтримав анексію Криму Росією, проте протягом п'яти років російська влада не оформляє документи на земельні ділянки, де знаходяться зоопарк "Казка" і Парк левів "Тайган".

За роки анексії Криму Зубков відвідав понад 400 судових засідань, пов'язаних з численними штрафами та обвинуваченнями на його адресу з боку підконтрольної Кремлю кримської влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-