Херсонський суд арештував судно, підозрюване у поставках палива в окупований Крим

Херсонський суд арештував судно, підозрюване у поставках палива в окупований Крим

Укрінформ
Суд у Херсоні наклав арешт на судно, підозрюване в поставках палива в окупований Крим для Чорноморського флоту.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у пресслужбі Херсонського апеляційного суду.

Так, судом було скасовано ухвалу слідчого судді суду першої інстанції, якою було відмовлено у задоволенні клопотання про арешт судна.

"Апеляційний суд скасував цю ухвалу і постановив нову ухвалу, якою задовольнив клопотання, тобто наклав арешт на судно "Мрія", - повідомили у пресслужбі суду і зазначили, що наразі було оголошено лише резолютивну частину.

Своєю чергою у прокуратурі АР Крим Укрінформу сказали, що нині тривають заходи для виконання рішення суду щодо накладення арешту на судно, що поставляло паливо для ЧФ РФ.

"Все що можемо зараз сказати - що виконуються заходи для виконання ухвали суду", - зазначили у пресслужбі прокуратури.

Читайте також: Прокуратура Криму прокоментувала справу про паливо для флоту РФ

Як повідомлялося, 10 серпня в ході кримінального провадження за фактом порушення порядку в'їзду/виїзду на тимчасово окуповану територію прокуратура АР Крим провела обшук на судні, яке підозрюється у перевезенні контрабанди нафтопродуктів.

У червні 2015 року це саме судно, але під назвою "Вілга", поставляло паливо для підрозділів Чорноморського флоту РФ в м. Севастополь.

13 серпня Херсонський міський суд відмовив у задоволенні клопотання СБУ та прокуратури АР Крим про арешт судна, яке поставляло паливо для підрозділів Чорноморського флоту РФ.

15 серпня судно “Мрія”, за даними MarineTraffic, залишило порт у Херсоні, взявши курс на Одесу, а потім вийшло в нейтральні води Чорного моря.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-