На КПВВ на адмінмежі з Кримом необхідний мінімальний рівень інфраструктури – Гданов

На КПВВ на адмінмежі з Кримом необхідний мінімальний рівень інфраструктури – Гданов

Укрінформ
Колишній перший заступник Постійного представника Президента України в Автономній Республіці Крим Ізет Гданов вважає, що на КПВВ на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом необхідно забезпечити лише мінімальний рівень інфраструктури.

Про це колишній перший заступник Постійного представника Президента України в Автономній Республіці Крим Ізет Гданов написав у Facebook.

«Мінімальний рівень інфраструктури необхідно забезпечити суто для перетину адміністративної межі і все! ЦНАП, макдональдз, музеї, бізнес хаби, готелі, автостанції високого класу там не потрібні і навіть запиту від жителів Криму немає. Якщо б займалися проблемою документування громадян з Криму, знали б, що ЦНАПом на КПВВ проблему отримання документів не вирішити, потрібні ще суди, рацс, тер. підрозділ мін'юсту і т.д, та й питання безпеки важливе - в прямому огляді окупантів видавати документи державного зразка? багатьом то може і все однаково, а нашим громадянам з Криму небезпечно», - написав Гданов.

На його думку, терміново необхідно зробити на КПВВ належне дорожнє покриття, освітлення, санвузли, водопостачання, навіси, кімнату матері та дитини, тимчасовий пункт продажу квитків на легальні маршрути - і все. Для вирішення перелічених питань, вважає Гданов, потрібна незначна частина від заявлених 106 млн гривень, все інше, якщо є фінансування, можна направити на допомогу родинам політв’язнів.

«Треба пам’ятати, що це дорога до Криму, розвивайте наближені райони і всю Херсонщину, все це назавжди залишиться громаді, поки Крим окупований - рекреація дасть результат!» - написав Гданов.

Читайте також: КПВВ "Майорське" евакуювали - шукають вибухівку

За його словами, не можна порівнювати пункти пропуску з окупантськими, "вони навмисно і показушно побудували там все - нібито це кордон і нібито назавжди, це частина інформвійни та ілюзія "потужної держави".

Як повідомляв Укрінформ, до 20 грудня цього року мають завершити повне облаштування КПВВ на адмінмежі з окупованим Кримом. Таке завдання поставив Володимир Зеленський перед новим головою Херсонської ОДА Юрієм Гусєвим після відвідування контрольного пункту в'їзду-виїзду “Чонгар” на тимчасовій адміністративній межі з Автономною Республікою Крим.

Фото: Ізет Гданов, facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-