Трьом фігурантам

Трьом фігурантам "справи Хізб ут-Тахрір" продовжили арешт до вересня

Укрінформ
В окупованому Криму Київський "райсуд" Сімферополя продовжив до 13 вересня 2019 року термін тримання під вартою фігурантам так званої красногвардійської групи "справи Хізб ут-Тахрір".

Про це повідомляє "Кримська солідарність".

"Судове засідання щодо красногвардійської групи по «справі Хізб ут-Тахрір» закінчено. Суд продовжив запобіжний захід всім фігурантам справи (Рустем Емірусеінов, Ескендер Абдулганієв, Арсен Абхаіров) до 13 вересня 2019 року", - йдеться в повідомленні.

При цьому, як повідомлялося раніше, Емірусеінова в зал "суду" не доставляли у зв'язку з карантином через спалах кору в СІЗО.

Читайте також: Окупація Криму: з політичних чи релігійних мотивів ув'язнені 93 особи

Абхаіров і Абдулганієв були присутні на засіданні і змогли заявити про свою незгоду з запобіжним заходом. Їхні адвокати також наводили аргументи на користь того, що підзахисні не ховатимуться, не перешкоджатимуть розслідуванню та у будь-який спосіб не впливатимуть на хід кримінальних справ. Однак "суд" задовольнив клопотання сторони обвинувачення про продовження терміну тримання в СІЗО.

Як повідомляв Укрінформ, з жовтня 2017 року в окупованому Криму за обвинуваченням у зв'язках із забороненою в Росії організацією «Хізб ут-Тахрір» заарештовано 63 людини. Жителів селища Октябрське Красногвардійського району Ескендера Абдулганієва, Арсена Абхаірова і Рустема Емірусеінова російські силовики затримали 14 лютого 2019 року. Наступного дня, 15 лютого, Київський районний "суд" Сімферополя заарештував усіх трьох.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-