У кримській

У кримській "справі про недонесення" заслухають експерта

Укрінформ
В окупованому Криму "суд" у так званій "справі про недонесення" задовольнив клопотання про виклик на допит експерта з метою з'ясування, "чи могло листування в Viber вестися заднім числом". Звинувачення підозрює Османа Муратова в тому, що він, нібито, знав і не повідомив у "компетентні органи" інформацію про поїздку брата його дружини Абдулкадира Кайданова до Сирії.

Про це в Facebook повідомляє "Крымская солидарность".

"Муратов заявив клопотання про допит експерта, з метою з'ясувати, чи могло вестися листування в Viber заднім числом", - йдеться в повідомленні.

За даними організації, у матеріалах справи є скріншоти листування Муратова з Кайдановим, але стороні захисту не було надано саме листування.

Як стверджує підозрюваний, він не листувався з братом своєї дружини і не знає звідки в матеріалах справи могли взятися скріншоти якогось листування. Інформація про те, що Кайданов нібито знаходиться в Сирії, уточнив він, стала йому відома від співробітників ФСБ.

У зв'язку з цим адвокат подав клопотання про витребування з ФСБ для дослідження телефона Xiaomi, вилученого співробітниками під час затримання підсудного, що і було зроблено в ході перерви.

Як стверджує Муратов, телефон був придбаний ним у квітні 2017 року, а листування датоване більш раннім періодом. На доказ цього факту за клопотанням захисту до справи була долучена роздруківка з сайту «АліЕкспресс» про купівлю телефона Муратовим.

За даними "Крымской солидарности", засідання, на якому очікується допит експерта, продовжиться завтра, 21 червня о 10.30.

Як повідомляв Укрінформ, "справу про недонесення" почали розглядати в Київському районному "суді" Сімферополя в квітні 2019 року. Осман Муратов звинувачується в так званому "недонесенні" на брата дружини за те, що той "воює в Сирії проти інтересів Росії" (ст. 205.6 Кримінального кодексу РФ). Йому загрожує до одного року позбавлення волі.

Обвинувачений у цій справі своєї вини не визнає. За словами адвоката Еміля Курбедінова, ця справа - "пробна куля", яка впливатиме на подальше застосування даної кримінальної статті проти тих, хто не погоджується співпрацювати зі слідством.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-