Дозволом засекречувати компанії в Криму Росія визнала окупацію - Фріз

Дозволом засекречувати компанії в Криму Росія визнала окупацію - Фріз

Укрінформ
Утаємничення даних про компанії, що працюють в окупованому Криму, підкреслює їх незаконну діяльність на півострові.

Про це повідомила міністр у справах ветеранів Ірина Фріз у Facebook.

"Утаємничення даних про суб‘єктів господарювання в Криму підкреслює їх незаконну діяльність на півострові та намагання Кремля перетворити окупований Крим на територію нелегальної економічної діяльності", - написала Фріз.

Вона зазначила, що Росія фактично визнала окупацію Криму постановою свого уряду №729 від 6 червня, згідною з якою у держреєстрі юридичних осіб дозволяється засекречувати дані про компанії, що працюють в окупованому Криму.

Фріз додала, що обмеження доступу до інформації про суб‘єктів господарювання є унікальним прецедентом у російському законодавстві.

"Фактично намагання окупаційної влади уникнути міжнародних санкцій штовхає її на прийняття рішень, що ставлять на рівні законодавства РФ під сумнів юрисдикцію Росії в Криму", - написала Фріз.

Читайте також: У РФ засекречують дані про компанії, що працюють у Криму

Як повідомляв Укрінформ, в уряді РФ прийнято постанову про засекречення в єдиному державному реєстрі юридичних осіб (ЄДРЮО) даних про компанії, що працюють в окупованому Криму.

Згідно з ухваленим рішенням, доступ до інформації в ЄДРЮО про співвласників, керівників, ліцензії юрособи може бути закритий у трьох випадках: якщо відносно компаній діють іноземні санкції, якщо компанії уповноважених банків працюють для держоборонзамовлення, якщо компанії знаходяться, працюють або зареєстровані на території анексованого Криму та Севастополя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-