Із Туреччини в Крим регулярно надходить сировина для “Титану” -

Із Туреччини в Крим регулярно надходить сировина для “Титану” - "Миротворець"

Укрінформ
Регулярні рейси з концентратом ільменіту для потреб санкційного підприємства “Кримський Титан” продовжуються зі стамбульського порту Амбарли в закритий кримський порт Камиш-Бурун.

Про це повідомляє сайт “Миротворець”.

“Всупереч прийнятим турецькою владою рішенням, продовжуються регулярні рейси з концентратом ільменіту для потреб санкційного підприємства “Кримський Титан” зі стамбульського порту Амбарли в закритий кримський порт Камиш-Бурун”, - вказано у повідомленні.

На сайті опубліковано скріншоти карт, на яких зазначаються маршрути суден, із вказанням дат та портів. Зокрема йдеться про судна Нефтерудовоз-50М (IMO: 8726155, MMSI: 273344800, Call Sign: UFLY, Flag: Russia [RU]) і судно Кама (IMO: 8860822, MMSI: 273431840, Call Sign: UIPW, Flag: Russia [RU]).

“Ми бачимо як на зустрічних курсах Судно Нефтерудовоз-50М йде з окупованого Криму, після доставки приблизно 3000 т концентрату ільменіту в закритий порт Камиш-Бурун. За зафіксованими точками проходу Босфору та графіком осадки ми бачимо, що завантаження відбувалось в Туреччині в період 2-3 червня, а розвантаження - в окупованому Криму 6-7 червня”, - зазначає “Миротворець”.

Читайте також: На адмінмежі з Кримом щодня перевіряють стан повітря - через діяльність "Титану"

У повідомленні вказано, що після прийняття в трюми ільменітової руди для доставки її в закритий кримський порт судно-порушник Кама 06.06.2019 покинуло порт Амбарли і вирушило в Чорне море.

На це повідомлення відреагував Надзвичайний та Повноважний Посол України в Туреччині Андрій Сибіга.

“Перевіримо та обов’язково дієво відреагуємо”, - написав дипломат у Twitter, коментуючи публікацію.

Як відомо, раніше про те, як кораблі, що слідують у Крим, обходять міжнародні норми, розповідав у інтерв’ю Укрінформу Мустафа Джемілєв. За його словами, судна заходять не під турецьким прапором, оформляють документи, нібито йдуть до Новоросійська, відключають радари.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-