Джапарова порахувала, скільки домовленостей з Україною порушила РФ

Джапарова порахувала, скільки домовленостей з Україною порушила РФ

Укрінформ
Російська федерація, окупувавши Крим та створивши конфлікт на Донбасі, порушила 407 двосторонніх та понад 80 багатосторонніх домовленостей з Україною.

Про це перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова сказала у понеділок в ефірі телеканалу ICTV, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Коли Росія окупувала Крим, фактичного вона порушила 407 двосторонніх та понад 80 багатосторонніх домовленостей з Україною. Окупувавши Крим, вона згорнула всі форми свободи. Її мета і така "блакитна мрія" - максимально розірвати зв'язки Криму та України, вичавити Україну та згадку про неї",- сказала Джапарова.

Читайте також: Окупанти показово побрязкали зброєю перед камерами в анексованому Криму

За її словами, коли "старший сусід" окупував територію Криму, він також окупував інфраструктуру. Йдеться про передавачі та телевізійні вежі, за допомогою яких РФ впливає на свідомість людей.

"Сьогодні, наприклад, у Криму незаконно використовують 503 частоти - телевізійні та радіомовлення. Роскомнадзор досі видає ліцензії на мовлення Національне, регіональне та локальне", - долала представник МІП.

Читайте також: Росія у Гаазі намагалася виправдати вторгнення у Крим - Чубаров

На переконання першого заступника міністра керівника політики, Україна могла б спробувати будувати відносини з РФ, але тільки після того як Росія поверне окупований Крим та завершить війну на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-