Ще один кримський татарин отримав вирок за

Ще один кримський татарин отримав вирок за "кримськотатарський батальйон"

Укрінформ
Кримського татарина Едема Кадирова засудили до чотирьох років позбавлення волі за нібито участь у добровільному кримськотатарському батальйоні.

Про це у Facebook написав журналіст Антон Наумлюк.

"Кіровський районний суд Криму виніс вирок стосовно Едема Кадирова, обвинуваченого за частиною 2 статті 208 КК РФ в участі у добровільному батальйоні імені Номана Челебіджихана (зараз громадське об'єднання "Аскер"). Суддя Ігор Галін засудив Кадирова до чотирьох років позбавлення волі й одного року обмеження", - повідомив Наумлюк.

За його даними, Кадиров визнав провину, уклавши угоду зі слідством. Його справа розглядалася по суті в особливому порядку протягом одного судового засідання 6 травня.

Журналіст повідомив, що за інформацією "влади", Кадиров брав участь в охороні командира батальйону, в будівництві споруд та огляді транспортних засобів.

Читайте також: Росія намагається маніпулювати у Міжнародному суді ООН - Зеркаль

"Встановлено, що житель півострова в 2016 році вступив до лав очолюваного Ленуром Іслямовим "кримськотатарського добровольчого батальйону імені Номана Челебіджихана", що діє в прикордонних районах Херсонської області України, і пройшов там спеціальну підготовку, в тому числі, щодо поводження з вогнепальною зброєю. В його обов'язки входило здійснення особистої охорони командира НВФ - Іслямова Л.Е., виконання поставлених перед ним завдань, будівництво споруд і загороджень поблизу розташування російсько-українського кордону, огляд транспортних засобів, що його перетинають", - цитує Наумлюк прес-службу ФСБ.

Сам Ленур Іслямов заперечував знайомство з Кадировим.

Едем Кадиров був затриманий 23 січня 2019 року, після чого заарештований. Вирок стосовно нього було винесено 31 травня.

Як повідомляв Укрінформ, у середині травня так званий Ленінський районний суд у Криму засудив 24-річного Февзі Саганджи до 10 з половиною років ув'язнення за нібито участь у "кримськотатарському добровільному батальйоні ім.Челебіджихана". За версією слідства, житель Криму вступив у батальйон у січні 2016 року. У 2017 році він повернувся в окупований Крим, де його затримали в квітні 2018 року співробітники ФСБ.

Фото: Скріншот з оперативного відео

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-