На слуханнях у Гаазі Україні допомагатимуть відомі міжнародні фахівці

На слуханнях у Гаазі Україні допомагатимуть відомі міжнародні фахівці

Укрінформ
На слуханнях Міжнародного Суду ООН в Гаазі щодо попередніх заперечень РФ у справі про застосування та тлумачення Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму Україні допомагатимуть відомі в світі фахівці.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів радник міністра закордонних справ України Тарас Качка.

“Нам допомагає компанія Covington and Burling, і нам допомагає вже тривалий час низка професорів. Серед них Жан-Марк Тювенін, якого ви бачили в Гамбурзі, Альфред Соонс, він теж був у Гамбурзі, він нам допомагає зі справами щодо “права моря”, тому не братиме участі у слуханнях у Міжнародному суді ООН. Натомість в обох цих слуханнях зараз у Гаазі нам помагатиме Гарольд Коу, дуже відомий професор, він викладає у Єлі і багатьох інших міжнародно визнаних університетах. Його авторитет незаперечний. Він із нами найдовше, допомагав нам і раніше. Він є частиною нашої команди. Тому в нас дуже потужна репрезентативна команда”, - каже Качка.

Він також наголосив, що головне завдання під час слухань які відбудуться наступного тижня щодо двох конвенцій – це спростувати ту позицію, яку висловила РФ, що у Міжнародного суду ООН немає підстав для слухання справи по суті.

Читайте також: Українська делегація прибула на слухання до Гааги

“РФ досить гіпертрофовано підходить до усіх цих речей. Це, власне, буде видно на слуханнях. Ми побачимо виклад російської сторони, потім позицію української сторони”, - зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, з 3 по 7 червня призначено слухання в Міжнародному Суді ООН щодо порушення Росією конвенцій про боротьбу з фінансуванням тероризму та про заборону всіх форм расової дискримінації.

Постійна палата третейського суду в Гаазі з 10 до 14 червня проведе слухання щодо попередніх заперечень Російської Федерації у справі за позовом України про порушення права прибережної держави відповідно до Конвенції ООН з морського права 1982 року. Постійна палата третейського суду діє в Палаці миру - в тій самій будівлі, що й Міжнародний суд ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-