Політв'язень Панов написав про своє життя в російській колонії

Політв'язень Панов написав про своє життя в російській колонії

Документ
Укрінформ
Євген Панов, український політв'язень, який знаходиться у виправній колонії № 6 в Омську, повідомив, що отримав листи і посилки.

Про це він написав у листі українській активістці в Омську Лідії Близновій, який є в розпорядженні Укрінформу.

«Відразу хочу повідомити про великодній набір. Все отримав, дуже дякую (паски, яйця, курка). Отримав також шкарпетки, труси, футболки, все підійшло. Телефонні картки як раз такі, які потрібно, я по такій картці телефонував мамі, тільки мало зміг поговорити, вартість однієї хвилини у мене тут 7 рублів», - пише Панов.

Він також повідомив, що отримав марки (для зворотних листів). Політв'язень повідомив про прогулянки на свіжому повітрі. Більшу частину світлого часу доби в'язні проводять просто неба, гуляючи на обмеженій території, «незалежно від погодних умов». В'язні спостерігають за яблунькою на території колонії, яка не зацвітає через погані погодні умови. «Вона ніяк не може зацвісти, сьогодні ніби зацвіла», - ділиться Панов.

За його словами, бібліотека в колонії є, але у нього поки що немає до неї доступу. Він також уточнив, що отримав листи від близьких і друзів, і «передає вітання в Україну, Латвію, Німеччину, та іншим, хто мене пам'ятає». Лист датований 23 травня 2019 року.

Як повідомлялося, 10 серпня 2016 року ФСБ Росії заявила про затримання 7 серпня "організатора терактів" і ліквідації "агентурної мережі Головного управління розвідки України", членом якої нібито є громадянин України Євген Панов.

Пізніше його засудили у "справі диверсантів" до 8 років колонії суворого режиму. 25 жовтня минулого року Верховний суд Росії залишив у силі вирок політв'язню Панову.

Наприкінці січня стало відомо, що Євгенія Панова етапували в Омську область. Українські активісти уточнюють адресу Євгена Панова в ув'язненні.

Читайте також: Політв’язень Панов вже тисячу днів перебуває у російському полоні

Панов Євген, 1977. 2 загін, ФКУ ВК №6 УФСВП Росії по Омській області, м.Омськ, вул. 10 Років Жовтня, буд. 176, 644 009, РФ.

Всього в Росії й анексованому Криму знаходяться близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-