Рідні моряків не вірять, що Росія виконає рішення морського трибуналу - Spiegel

Рідні моряків не вірять, що Росія виконає рішення морського трибуналу - Spiegel

Укрінформ
Рідні утримуваних Росією 24 українських моряків чекають на рішення морського трибуналу ООН, куди звернулася Україна, подавши позов проти РФ, однак розуміють, що навіть у разі позитивного рішення чекати вже завтра близьких додому навряд чи варто.

У день, коли Міжнародний трибунал з морського права має оголосити своє рішення, німецький журнал Spiegel подає велику статтю про моряків на прикладі долі одного з них — Андрія Ейдера.

"Світ не повинен забувати мого хлопчика та інших матросів", - закликав у телефонній розмові з автором публікації батько Андрія Дмитро Ейдер.

Він розповів про те, що його син завжди мріяв стати офіцером-моряком, це сімейна традиція. Перше ж його завдання закінчилося в московському СІЗО, до того ж з пораненням руки.

"Фізично йому краще, однак душевно – дуже важко", - розповів старший Ейдер. Про це свідчать і вірші, які наймолодший із захоплених російським ФСБ українців надсилає на Батьківщину.

Рідні моряків сподіваються на вирок з далекого Гамбурга, але ілюзій не мають. "Я дуже сподіваюся, що мого хлопчика звільнять, але я знаю, що реальність набагато складніша", - каже батько. Разом з тим, він розуміє, що навіть якщо рішення ухвалять на користь України, "хто гарантує нам, що Росія справді виконає його". Постійна надія стомлює, зізнається Дмитро Ейдер, додавши, що адвокат у Москві вже підготував його до багаторічного очікування.

Читайте також: Росія вже півроку незаконно утримує українських моряків та судна - посольство США

Видання нагадує про події 25 листопада минулого року, а також підкреслює те, що Росія незаконно анексувала український Крим в порушення всіх міжнародних норм.

Як повідомляв Укрінформ, слухання за позовом України проти РФ відбулися 10 травня, рішення трибуналу має бути оприлюднене сьогодні вдень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-