Канада закликає РФ скасувати заборону Меджлісу - Фріланд

Канада закликає РФ скасувати заборону Меджлісу - Фріланд

Укрінформ
Порушення прав людини в окупованому Росією Криму викликає серйозне занепокоєння Канади.

Про це заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, передає кореспондент Укрінформу.

“Канада залишається глибоко занепокоєною гнітючою ситуацією із дотриманням прав людини на Кримському півострові, який перебуває під тривалою й незаконною російською окупацією, а також поганим ставленням до кримськотатарського народу й руйнуванням його історичних місць”, - сказала Фріланд.

Вона зазначила, що Канада продовжує засуджувати заборону Меджлісу і закликає Росію змінити це “незаконне й аморальне рішення”.

Читайте також: Канада продовжить підтримувати тиск на Росію — Фріланд

“Ми рішуче налаштовані тісно співпрацювати із кримськими татарами, аби зупинити несправедливість, із якою вони стикаються, та знайти конкретні шляхи захисту прав людини. Поки Росія не почне поважати суверенітет України й міжнародне право, світова спільнота й Канада продовжуватимуть чинити тиск, у тому числі шляхом економічних санкцій”, - наголосила міністр.

Вона також додала, що Канада засуджує надання РФ свого громадянства громадянам України. За словами Фріланд, це рішення має серйозні наслідки та “є частиною російського сценарію, спрямованого на дестабілізацію регіону”.

Фріланд також нагадала, що під час недавнього візиту до нашої країни підтвердила непохитну дружбу Канади із українцями й відданість захисту суверенітету та територіальної цілісності України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-