Штати в ОБСЄ закликали Росію звільнити Сенцова та інших українських політв’язнів

Штати в ОБСЄ закликали Росію звільнити Сенцова та інших українських політв’язнів

Укрінформ
США в черговий раз вимагають від Росії негайно звільнити українського кінорежисера Олега Сенцова та усіх інших незаконно ув'язнених українців в Росії та окупованому Криму.

Про це заявив тимчасовий повірений у справах США при ОБСЄ Гаррі Кеміан під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер у Відні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На цьому тижні виповнюється п'ять років, як служба безпеки арештувала українського режисера Олега Сенцова в окупованому Росією Криму. Росія потім спробувала ввести Сенцова в російське громадянство, а суд у Російській Федерації засудив його до 20 років ув'язнення. Його засудження за звинуваченням у плануванні терористичних атак всюди вважається безпідставним та як помста за його несприйняття окупації Криму Росією. Ми в черговий раз вимагаємо, щоб Росія негайно звільнила Олега Сенцова та всіх українських громадян, які були несправедливо або незаконно ув'язнені в Росії та на Кримському півострові", - заявив він. 

Читайте також: Євросоюз знову закликає РФ звільнити Сенцова та інших політв'язнів

Поруч з цим, американський дипломат висловив занепокоєння з приводу все більших обмежень щодо медіа-середовища в Криму. За його словами, Росія не лише вигнала з півострова всі незалежні ЗМІ, але й, згідно з доповіддю Кримської правозахисної групи, окупаційна влада глушить українські радіосигнали та блокує українські веб-сайти.

"США в черговий раз закликають до міжнародного моніторингу ситуації в окупованому Росією Криму", - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-