На Вінниччині готують виставу за спогадами депортованих кримських татар

На Вінниччині готують виставу за спогадами депортованих кримських татар

Укрінформ
На Вінниччині громадські активісти перетворять спогади депортованих кримських татар на виставу молодіжного документального театру «Кримські татари: коли ми повернемось...».

Проект присвячений 75 роковинам депортації, повідомила кореспонденту Укрінформу керівник проекту – заступник ГО «Ветан» Юлія Піскунова.

«Ми сьогодні презентуємо громадськості проект, який разом із партнерами присвятили 75 роковинам депортації кримських татар. В рамках його реалізації будуть зібрані усні спогади родин кримських татар, як пережили депортацію та повернулись на Батьківщину до Криму, опрацьовані та представлені у вигляді вистави молодіжного документального театру «Кримські татари: коли ми повернемось...», - повідомила Піскунова.

За її словами, упродовж трьох місяців підготовлені волонтери студенти-історики проведуть 30 наративних інтерв’ю із членами родин депортованих кримських татар, які наприкінці 80-х років минулого століття вимушено осіли на Херсонщині, а також тих, хто переселився на Вінниччину після анексії Криму у 2014 році. Їх оформлять у вигляді аудіо монологів і використають, як матеріал для молодіжного документального театру.

Читайте також: У Києві презентували книгу про Джемілєва

Сценаристом вистави документального театру «Кримські татари: коли ми повернемось...» стане вінницька активістка Таїсія Гайда, яка опікується вимушеними переселенцями із Криму з 2014 року, а постановником - відома театральна режисерка Галина Джикаєва.

Презентувати виставу організатори проекту планують наприкінці липня поточного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-