Росіяни майже місяць незаконно тримають Балуха в штрафному ізоляторі

Росіяни майже місяць незаконно тримають Балуха в штрафному ізоляторі

Укрінформ
Український в'язень Кремля Володимир Балух більше трьох тижнів перебуває у штрафному ізоляторі колонії міста Торжок Тверської області. Йому не передають посилки, а родичам не повідомляють про терміни утримання в ШІЗО.

Про це інформує "Кримська правозахисна група" з посиланням на сестру Балуха Надію.

"Українського політичного в'язня Володимира Балуха досі не випустили з ШІЗО ІК-4 м. Торжок Тверської області. Про це стало відомо після того, як його сестра Надія 24 квітня 2019 року зв'язалася з працівниками колонії. Там жінці повідомили, що відправлену нею 16 квітня посилку досі не передали Балуху, оскільки він перебуває у штрафному ізоляторі. На питання сестри, коли його звідти випустять, сказали, що по телефону такої інформації не дають, але, як правило, другий раз ув'язнених поміщають до ШІЗО на строк від 10 до 14 днів", - йдеться в повідомленні "Кримської правозахисної групи".

Сестра Балуха пояснила, що посилку вона вирішила відправити після того, як у неї не прийняли в колонії передачу з продуктами для брата.

"Я взяла таксі і поїхала на найближчу пошту. Всі 20 кг у ящик не помістилися, тому я змогла відправити 13,5 кг. Через кілька днів я відправила в колонію ще одну невелику посилку з оливковою олією, милом, шампунем та іншими речами особистої гігієни. Проте 24 квітня ця друга посилка повернулася назад. Її в колонії не прийняли", - розповіла сестра Балуха.

Вона сподівається, що після того, як брата випустять із ШІЗО, можна буде отримати з ним побачення. Надія подякувала всім небайдужим людям, які пишуть Володимиру листи, і просить його не забувати.

Читайте також: Росія у спробі зламати Балуха порушує навіть власні закони - МЗС

Як повідомляв Укрінформ, "суд" у Криму засудив Володимира Балуха до 4-х років і 11-ти місяців колонії і штрафу в розмірі 10 тис. рублів (близько 4 тис. грн) за сукупністю двох кримінальних справ. Причиною кримінального переслідування Балуха є його проукраїнська позиція в окупованому Росією Криму. Українець з 29 березня 2019 року перебуває в колонії в місті Торжок Тверської області Росії, що порушує ст. 49 IV Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни, яка забороняє переміщення жителів окупованих територій на територію країни-окупанта.

4 квітня Балуха помістили у штрафний ізолятор колонії № 4 м. Торжок (РФ).

Два дні тому, 24 квітня, "суд" в окупованому Криму відмовився зарахувати українському політв'язню Володимиру Балуху проведений у СІЗО строк "день за півтора", як того вимагає законодавство РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-