Розенко на врученні третьої “Золотої Дзиґи” нагадав про Сенцова

Розенко на врученні третьої “Золотої Дзиґи” нагадав про Сенцова

Політв’язні
Укрінформ
Віце-прем’єр-міністр Павло Розенко пообіцяв підтримку українському кінематографу, заперечивши тим самим одному з кандидатів у Президенти.

Про це він заявив на церемонії вручення третьої Національної кінопремії “Золота Дзиґа”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Не хотів політизувати сьогоднішнє свято. Єдине, що я із здивуванням пару днів тому прочитав інтерв’ю вашого колеги, який зараз стає одним з відомих політиків, який сказав, що державної підтримки кінематографії не треба і дотацій кіно теж давати не треба, що кіно — це є бізнес”, - сказав Розенко, звертаючись до кінематографічної спільноти.

За його словами, фактично прозвучала відмова у підтримці українському кіно.

“Хотів би, щоб ви чітко відчули нашу позицію, що ми вважаємо, що сьогодні, в нинішній етап розвитку нашої держави, без державної підтримки, без державного вливання у кінематографію вона розвиватися не зможе. Тому що ні дебютні роботи, ні документальне кіно, ні анімація, ні інші жанри кінематографії без державної підтримки вижити не зможуть”, - наголосив Розенко.

Читайте також: Держкіно обіцяє, що Український стенд у Каннах перевершить торішній

Він запевнив, що така підтримка буде й надалі.

“Тому ми сьогодні всі разом, ми з вами. Державна підтримка і далі буде надаватися кінематографії. Ми і далі чекаємо нових режисерських, акторських, операторських робіт, ми чекаємо нових дебютів”, - сказав віце-прем’єр.

Він вручив першу нагороду на цій церемонії - “Золоту Дзиґу” за внесок у розвиток українського кінематографа - українському кінооператору, члену правління Гільдії кінооператорів, заслуженому діячу мистецтв України Юрію Гармашу.

Розенко також нагадав аудиторії про Олега Сенцова, який і досі перебуває в ув’язненні в Росії.

“Скоро буде вже п'ять років, як його немає в цьому товаристві. І кожен рік, і зараз ми тішимо себе надіями, що наступного разу він точно буде тут, серед нас, і точно буде брати участь у нагородженні наших кращих кінематографістів”, - підкреслив Розенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-