Держкіно обіцяє, що Український стенд у Каннах перевершить торішній

Держкіно обіцяє, що Український стенд у Каннах перевершить торішній

Укрінформ
72-й Каннський міжнародний кінофестиваль - одна з головних кіноподій світу — відбудеться з 14 по 25 травня на Французькій Рив’єрі. 

Паралельно з фестивалем працюватиме Marché du Film — міжнародний кіноринок, на якому українська кіноіндустрія вже вкотре буде представлена національним павільйоном, повідомляє прес-служба Держкіно.

“Презентація українського кіно на світових кіноринках є інструментом інтеграції нашої кіноіндустрії у світовий кінопростір. Це також один із стратегічних напрямів роботи Держкіно, тому цьогоріч обсяг фінансування агентством заходів з популяризації України у світі значно зріс. Так, на роботу Українського стенда на кіноринку Marché du Film у 2019 році Держкіно спрямовує практично вдвічі більше коштів, ніж торік”, - зазначає голова Держкіно Пилип Іллєнко.

Український павільйон працюватиме під традиційним гаслом #UkraineIsYourDestination. Це своєрідний заклик до закордонних кінематографістів, що підсумовує мету павільйону: продемонструвати горизонт можливостей для роботи над фільмами в Україні та залучити нових партнерів. У 2019 році ключовим елементом айдентики українських стендів на міжнародних кіноринках стали мотиви робіт української художниці Марії Примаченко.

Іноземна кіноспільнота зможе отримати у павільйоні вичерпну інформацію про стан індустрії, аналітичні та статистичні матеріали про обсяг ринку, законодавство у сфері кінематографа, каталог українського кіно за 2018-2019 рік та каталог українських кінопродюсерів, провести зустрічі з ними, з дистриб’юторами, представниками Держкіно та українських кінофестивалів.

“Кіноринок на Каннському кінофестивалі дозволить представити всі можливості кіновиробництва в Україні: сервіси, локації, професійні команди та студії, фільми, готові до дистрибуції та кінофестивалів, можливості міжнародної копродукції, джерела фінансування фільмів. Напружена робота українських представників на кіноринку трансформується у позитивні результати для індустрії”, — прокоментувала Вікторія Ярмощук, виконавчий директор Української кіноасоціації (УКА).

Програму Каннського кінофестивалю буде оголошено наприкінці квітня, тоді й стане відомо, чи увійшли українські фільми до його програм. Торік Україну в Каннах успішно представили дві стрічки. Фільм “Донбас” Сергія Лозниці, знятий у копродукції Німеччини, України, Франції, Нідерландів та Румунії, став фільмом-відкриття конкурсної програми “Особливий погляд” і отримав приз за найкращу режисуру. Фільм ісландського режисера Бенедикта Ерлінгссона “Гірська жінка: на війні”, що став результатом співпраці Ісландії, Франції та України, брав участь у програмі “Тиждень критиків” і отримав відзнаку за найкраще музичне оформлення.

Читайте також: Фільм про українку переміг на кінофестивалі у Венеції

Наразі відомо, що цьогоріч Україну в рамках Cinefondation Residence представляє сценарист та режисер Дмитро Сухолиткий-Собчук із проектом фільму “Памфір”. Cinefondation Residence — це програма Каннського кінофестивалю, що покликана відкривати нові імена та допомагати молодим режисерам із розробкою проекту дебютного повнометражного фільму і пошуком французького партнера для копродукції.

Організатори цьогорічного Українського павільйону на кіноринку Marché du Film - Державне агентство України з питань кіно спільно з Українською кіноасоціацією, Асоціацією кіноіндустрії України, Київським міжнародним кінофестивалем “Молодість” та Одеським міжнародним кінофестивалем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-