Продовження арешту українських моряків оскаржать упродовж трьох днів - адвокат

Продовження арешту українських моряків оскаржать упродовж трьох днів - адвокат

Укрінформ
Постанови про продовження термінів тримання під вартою військовополонених українських моряків буде оскаржено в триденний строк.

Про це в Facebook написав російський адвокат, координатор адвокатів моряків Микола Полозов.

"Постанови про продовження термінів тримання під вартою стосовно кожного військовополоненого будуть оскаржені нашими адвокатами у встановлений законом триденний строк", - зазначив він.

Читайте також: До справи військовополонених моряків у суді Москви долучили резолюцію ООН

Як повідомлялося, сьогодні Лефортовський районний суд Москви продовжив до 24 липня термін тримання під вартою всім захопленим під час атаки в Керченській протоці українським морякам.

25 листопада 2018 року російські прикордонники біля берегів анексованого Криму обстріляли й захопили три кораблі Військово-морських сил України: катери «Бердянськ», «Нікополь» і буксир «Яни Капу», які прямували з Одеси до Маріуполя, а також їх екіпажі. У полон потрапили 24 українці, троє з них були поранені.

Підконтрольний Росії «суд» в окупованому Криму заарештував усіх затриманих українських військових за звинуваченням у нібито незаконному перетині кордону. Зараз їх тримають у СІЗО в Москві.

24 січня 2019 року Парламентська асамблея Ради Європи прийняла резолюцію, в якій офіційно вимагає від Росії поводитися із захопленими в районі Керченської протоки українськими військовими моряками відповідно до Женевської конвенції про військовополонених.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-