Російські кораблі

Російські кораблі "сіли на хвіст" есмінцю ВМС США у Чорному морі

Укрінформ
Російські кораблі взяли на супровід есмінець ВМС США USS Ross DDG71, який увійшов у Чорне море 14 квітня.
Про це повідомляє російський «Интерфакс» з посиланням на національний центр управління обороною (НЦУО) Міноборони РФ.

«Російські кораблі супроводжують американський есмінець керованої ракетної зброї «Росс», який увійшов у Чорне море 14 квітня... За даними російських військових, під час заходу в Чорне море корабель ВМС США було виявлено і взято під постійне спостереження береговими радіотехнічними засобами флоту. Крім того, за діями корабля стежать патрульний корабель «Василий Быков» і розвідувальний корабель «Иван Хурс» Чорноморського флоту», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, у акваторію Чорного моря увійшов есмінець ВМС США USS Ross DDG71. Есмінець оснащений бойовою інформаційно-керуючою системою Aegis, пусковими установками з крилатими ракетами Tomahawk, зенітними ракетами RIM-156 SM-2 і протичовновими ракетами RUM-139 VL-Asroc, а також різним кулеметно-гарматним озброєнням. Корабель може взяти на борт один вертоліт Sikorsky SH-60 Seahawk.

Як повідомлялося раніше, наприкінці березня в Одеський морський торговий порт зайшов корабель НАТО: біля 16-го причалу морвокзалу пришвартувався французький тральщик M653 Capricorne.

25 лютого в порт заходив американський ракетний есмінець DDG75 Donald Cook.

USS Ross Фото: U. S. Navy photo by Mass Communication Specialist 1st Class Theron J. Godbold

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-