Справа

Справа "українських диверсантів": Дудка - на межі гіпертонічного кризу

Укрінформ
Засуджений у справі «українських диверсантів» Володимир Дудка перебуває на межі гіпертонічного кризу, але лікар його не відвідав.

Про це розповів син ув'язненого Ілля Дудка, який відвідав батька в СІЗО Сімферополя, повідомляє Крим.Реалії .

«Передав йому тонометр. Таблетки від тиску батько приймає, але він все одно стрибає. Буває дуже високий, практично гіпертонічний криз. Вже пройшло чимало часу, як його поставили на особливий облік, але лікар батька навіть не відвідав», - розповів Ілля Дудка.

За його словами, Володимир Дудка сприйняв вирок спокійно, адже «іншого і не чекав», але він «сподівається, що не буде стільки сидіти, що обміняють раніше».

«Каже: якщо судді бачили, що за однією статтею сфальсифікували докази, то повинні були зрозуміти, що і за іншими теж. Про те, що дали такі великі терміни, думає, що, можливо, це якась помста або показове покарання», - розповів Ілля.

Він додав, що фігуранти «справи «українських диверсантів» Володимир Дудка та Олексій Бессарабов мають намір подати апеляцію 12 квітня. Вони готуються до етапування до столиці Росії Москви, де Верховний суд Росії розгляне апеляційні скарги захисту.

Як повідомляв Укрінформ, Севастопольський міський "суд" 4 квітня засудив фігурантів сфабрикованої "справи українських диверсантів" Володимира Дудку та Олексія Бессарабова до 14 років ув'язнення кожного.

МЗС України висловило протест у зв'язку з неправомірним рішенням окупаційного "суду" в Севастополі про 14 років позбавлення волі для громадян України Володимира Дудки і Олексія Бессарабова за відверто сфабрикованим звинуваченням.

Читайте також: Фігурант справи "Хізб ут-Тахрір" Бекіров не визнав звинувачення в екстремізмі

9 листопада 2016 року в Севастополі затримали співробітників кримського аналітичного центру "Номос" Дмитра Штиблікова й Олексія Бессарабова, а також їхнього близького друга Володимира Дудку. Всіх трьох звинуватили в підготовці диверсій у Криму на замовлення української розвідки.

У Службі безпеки України заявили, що затримані у Криму громадяни України не є ні співробітниками, ні контактерами з боку СБУ.

16 листопада 2017 року Севастопольський міський суд засудив Штиблікова до 5 років колонії суворого режиму і до штрафу в розмірі 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (95 тисяч гривень).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-