Фігурант справи

Фігурант справи "Хізб ут-Тахрір" Бекіров не визнав звинувачення в екстремізмі

Укрінформ
Фігурант "справи Хізб ут-Тахрір" Інвер Бекіров не визнав себе винним у тероризмі й назвав абсурдним той факт, що в Росії екстремістською літературою визнано релігійні книги.

Про це повідомила "Кримська солідарність".

"Дійшло до абсурду — вважати екстремістською літературу про те, як поховати людину й прочитати після її смерті молитву. А шаріатські книги про те, чи можна брати гроші під відсотки і що потрібно робити з наклепниками, злодіями й хабарниками, підводять до того, що готується насильницьке захоплення влади", - сказав у своєму виступі у "суді" Інвер Бекіров.

Він заявив, що кримінальну справу проти нього сфабриковано, і він не згоден зі звинуваченням.

"Я не згоден зі звинуваченням. Хочу звернути увагу суду на те, що органами ФСБ було сфабриковано нашу кримінальну справу", - заявив Бекіров.

За його словами, ФСБ займається підміною понять, коли намагається представити кримських мусульман, що дотримуються своєї релігії, "потенційними терористами", "схильними до тенденційного мислення", і які створюють "осередки" забороненої організації.

Читайте також: Фігурантам "справи українських диверсантів" загрожує до 15 років — журналіст

Як повідомляв Укрінформ, 4 квітня 2019 року в гарнізонному військовому суді м. Ростов-на-Дону відбулося судове засідання у "справі Хізб ут-Тахрір" (ялтинська група). На суді було надано слово всім шістьом підсудним, які відмовилися визнавати свою провину.

Звинувачених у цій справі Арсена Джеппарова, Рефата Алімова, Емір-Усеїна Куку, Мусліма Алієва, Інвера Бекірова і Вадима Сірука було затримано у лютому-квітні 2016 року в Ялті. Їх звинувачують у причетності до забороненої в Росії організації "Хізб ут-Тахрір".

Фото: Антон Наумлюк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-